Glamour met een knipoog

Katja Schuurman over première De Mannenmaker: 'Het is toch spannend'

Met de veelbelovende tagline 'Jongens worden geboren, mannen worden gemaakt' werd de romcom De mannenmaker geïntroduceerd. Maandagavond was de première - een spannende avond voor hoofdrolspeelster Katja Schuurman!

Katja Schuurman bij première

In De mannenmaker speelt Katja Schuurman de rol van Anne, die niet aan 'relaties' doet, maar aan 'projecten'. Ieder halfjaar slaat zij een nieuw kansloos sulletje aan de haak, en tovert zij hem om tot een gewilde vent die druipt van het charisma. Missie geslaagd? Dan is het tijd voor het volgende project, en zet Anne een punt achter haar relatie.

Oordelen

Maar is de film zelf net zo geslaagd als de missies van Anne? "Het is toch spannend, je hebt de film eerder gezien en de makers waren blij. Maar dan is het toch hopen dat iedereen die in de zaal zit dan ook echt gaat lachen en dat de sfeer goed is", zegt Katja. Eerder dit jaar deelde ze haar trots al op Instagram: "Gisteren hadden we de viewing voor de bioscoopfilm ‘De Mannenmaker’ die in oktober in première gaat, en ik werd er net als de rest van zaal heel vrolijk van! Het is echt een goed geslaagde komedie, en ik ben blij met hoe ik mijn rol heb kunnen neerzetten". Maandagavond mocht het grote publiek eindelijk oordelen!

Mannen maken

Niet alleen bij Katja, ook bij de andere kijkers lijkt de film in de smaak te vallen. "Ik vond het al een leuke film en dat is nu gelukkig bevestigd door de zaal. Ik heb veel harde lachen gehoord." Of Katja zelf ook oude vlammen heeft opgekalefaterd...? "Niet in dusdanige mate dat ik daar achteraf alleen maar heel tevreden over ben, haha! Ze zijn niet helemaal perfect want anders was ik erbij gebleven!" Dat laat ze dus lekker aan Anne over.

Andere rollen

Leo Alkemade is Katja's tegenspeler - hij vertolkt de rol van Luuk, een man voor wie Anne tot haar grote schrik gevoelens krijgt. Ook Eva van de Wijdeven en Georgina Verbaan nemen een rol voor hun rekening.

De Mannenmaker is overigens niet Katja's enige trots. "Er staan heel veel andere projecten op stapel en ik zit er eigenlijk ook middenin", vertelt ze. Maar eerst moet dit succes gevierd worden. "Ik heb wel m'n hakjes uitgetrokken want ik heb hier een hele leuke dansvloer gezien met allemaal kleurtjes. Dus ik ga zo m'n laarsjes aandoen en dan ga ik de dansvloer op!"

Celebrity
  • @katjaschuurman, @demannenmakerfilm, Shownieuws, Beau Monde Archief
  • NL Beeld