Glamour met een knipoog

Katja Schuurman over haar favorites: 'Als ik ergens zou mogen wonen, dan is het Mexico'

In gesprek met Beau Monde vertelt Katja over haar drukke bestaan, het single leven, mannen en... haar favorites! Haar lievelings-bh of uitvlucht voor een winterdip bijvoorbeeld.

Katja Schuurman voor Beau Monde

Katja Schuurman is moeder van twee, straalt deze maand op het witte doek in De Mannenmaker, is binnenkort weer te zien in Goede Tijden Slechte Tijden én organiseert het Grote Ademnood Discobal. Daarnaast maakt ze ook nog tijd voor andere dingen - ze deelt haar favorieten met ons!

Lingerie

De vraag wat haar favoriete lingeriemerk is, heeft Katja snel beantwoord: “Pavo Couture by Elise en Katja natuurlijk. We hebben net een eerste kleine collectie ontworpen en er komt nog meer aan. Deze beha’s hebben geen beugels, maar ze werken wel verstevigend. Als ik thuiskom, is het eerste wat ik doe mijn beha uittrekken, maar dat hoeft bij die van ons niet. Ze zijn ook nog duurzaam, want gemaakt van restmaterialen.” Dat klinkt als muziek in onze oren!

Boek

Lezen doet ze bijna niet, maar één boek gaat daar verandering in brengen. “Ik ben bezig in het boek Oersoep van Bregje Hofstede. Jezus, wat is dat goed geschreven. Op vakantie neem ik meestal 16 boeken mee en lees er geen één, maar daar ga ik verandering in brengen. Boeken als deze maken dat makkelijk.”

Vrouwen

Katja is niet vies van een spiritueel tripje. “Ik heb niet echt een vaste vriendengroep en heb vooral losse vriendinnen. Wel vind ik het leuk om met een groep vrouwen af te spreken, omdat ik geloof in de kracht van vrouwen die samen komen", vertelt ze. "Onlangs organiseerde ik een ceremonie met een tipi in de tuin, waarbij iedereen iets kon delen met elkaar. Zulke bijzondere avonden. Vrouwen kunnen elkaar heel erg ondersteunen en sterker maken.”

Winterdip

De winterdip... we kennen hem allemaal wel. Ook Katja Schuurman heeft er last van. “Het lijkt me fantastisch om de maanden januari, februari en maart niet in Nederland te zijn, want ik haat de winter. Als ik ergens zou mogen wonen, dan is het Mexico. Het eiland Holbox is mijn favoriete plek. Heel lang heb ik gekeken naar woningen in Latijns-Amerika, maar met twee kinderen zit dat er voorlopig niet in. Tegelijkertijd weet ik niet waar ik het van moet betalen, want ik ben echt een eikel met geld.” Herkenbaar!

Dit artikel is deel van een uitgebreid interview met Katja Schuurman uit de nieuwste Beau Monde. Nu in de winkels én verkrijgbaar via Tijdschrift.land!

Celebrity
  • Beau Monde
  • Foto's: Feriet Tunc | Styling: Claudia Engels | Visagie: Pascale Oeyen