Maakt het leven mooier

Katja Schuurman maakt na 25 jaar een comeback in GTST

Geweldig nieuws voor GTST-fans: Jessica Harmsen keert terug naar Meerdijk! Na 25 jaar kruipt Katja Schuurman opnieuw in de huid van haar personage in Goede Tijden, Slechte Tijden. En dat had de actrice zelf nóóit aan zien komen. Via sociale media licht ze vast een tipje van de sluier op.

Katja Schuurman maakt na 25 jaar een comeback in GTST

Hoe leuk: Katja Schuurman komt terug in Goede tijden slechte tijden! Het is inmiddels zo'n 25 jaar geleden dat haar personage, Jessica Harmsen, uit de serie verdween. Jarenlang hadden we geen idee hoe haar leven eruit zag, maar binnenkort gaan we er dan toch eindelijk achterkomen: wat is er al die tijd met Jessica gebeurd?

Katja Schuurman in GTST

Speciaal voor het 35-jarig bestaan van de soapserie keert Jessica Harmsen tijdelijk terug naar Meerdijk. "Verder kan ik er niet heel veel over zeggen, behalve dat ik zelf nooit had gedacht dat ik dit zou doen", vertelde Katja dinsdag aan RTL Boulevard.

Wanneer Katja precies zal terugkeren in de serie, dat is nog niet duidelijk. Wel weten we dat de opnames de komende tijd zullen plaatsvinden, dus het zal in ieder geval tot begin volgend jaar duren voor we haar in GTST gaan zien. "Ik heb nu de scripts gelezen en ik weet nu meer", vertelt de actrice alvast op Instagram, maar verder houdt ze natuurlijk nog wijselijk haar mond. Wat ze wel kan verklappen? "Ik heb er onwijs veel zin in!"

Jessica Harmsen

Mocht je even niet helemaal helder hebben hoe Katja's GTST-avontuur verliep: geen zorgen, wij praten je bij. Oorspronkelijk was Jessica Harmsen een tijdelijk personage, maar doordat Katja zo populair was in de serie werd ze onderdeel van de vaste cast. Vijf jaar lang was Jessica Harmsen te bewonderen in de populairste soap van Nederland. Dat eindigde in 1999, toen Jessica samen met haar grote liefde Julian Verduyn (Cas Jansen) naar het buitenland vertrok op de motor.

Julian keerde in 2019 al terug in de soap en is nog steeds te zien in de serie. Hoe het verder is gegaan met Jessica, is altijd onbekend gebleven. Het enige dat we weten is dat de liefde tussen hem en Jessica niet stand heeft gehouden. Dat belooft vast een spannend weerzien te worden!

Ademnood

Katja's personage Jessica kreeg extra bekendheid vanwege de meidengroep 'Linda, Roos en Jessica' die uit de serie voortkwam. De groep, bestaande uit Babette van Veen (Linda), Katja (Jessica) en Guusje Nederhorst (Roos), bracht in 1996 zelfs een album uit, met daarop de megahit Ademnood.

Binnenkort kunnen fans niet alleen genieten van Jessica's terugkeer in GTST, maar ook van een terugkeer van de meidengroep! De voorbereidingen voor een Ademnood-dansfeest zijn namelijk in volle gang. "Het moet een avond worden vol positiviteit en muziek uit de tijd van Linda, Roos & Jessica", zei Katja daarover.

Een ‘Linda, Roos en Jessica'-reünie kan natuurlijk eigenlijk niet zonder Guusje Nederhorst, die in 2004 overleed, maar Katja en Babette denken er goed over na hoe ze dit het beste kunnen opvangen. "Hoe ga je dat mooi doen en niet op een sentimentele wijze? We gaan onze eigen nummers brengen maar dan moet er wel een derde persoon bij, bijvoorbeeld Herman van Veen, de vader van Babette."

Celebrity
  • RTL Boulevard, Shownieuws
  • NL Beeld