Maakt het leven mooier

Katja Schuurman worstelt met pre-menopauze: 'Bak ellende en uitdaging'

Katja Schuurman is openhartig over haar worsteling met de pre-menopauze. "Jezum piete. Dat is wel even een bak ellende en uitdaging. Net nu ik weer lekker steady ging", vertelt ze op Instagram. Een moeilijke periode voor de actrice.

Katja

"Pfff, die had ik even niet zien aankomen", begint Katja haar bericht op Instagram. "De overgang. Van sommige dingen denk je toch, tegen alle logica in, dat dat nooit iets met jou te maken gaat hebben. Maar goed. De overgang dus. Of de ‘pre-menopauze’ in mijn geval, want ik kan nog kindjes maken." De overgangsverschijnselen die bij de pre-menopauze horen, gaan haar niet in de koude kleren zitten. "Blijkt dat ik de psychische variaties waar ik inmiddels behoorlijk goed mee om kon gaan, nu kneiterhard minstens tien keer uitvergroot voor mijn kiezen krijg. Jezum piete. Dat is wel even een bak ellende en uitdaging. Net nu ik weer lekker steady ging."

What doesn’t kill you makes you stronger

Ondanks de "bak ellende en uitdaging" blijft de actrice positief. "Goed, deze gaan we ook weer tackelen. Want zo doen we dat. Vallen en weer opstaan. Vaak nog sterker dan ervoor. Hoop dat de oestrogeengel waarmee ik net ben begonnen, in combinatie met progesteron capsules, gaan helpen de zon in mijn hoofd weer wat vaker en feller te laten schijnen. En de brainfog te laten optrekken", Schrijft ze. "Goede nieuws: Ik ken mezelf inmiddels goed en bij mij geldt steeds weer: What doesn’t kill you makes you stronger. Ik hoef dus alleen maar te blijven leven.."

Goede Tijden, Slechte Tijden

Vorige week werd bekend dat Katja een comeback maakt in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ook daar grapt de actrice nog even over: "En ik hoop dat Jessica in GTST een zonnebril draagt, want dat janken helpt niet bij florissante frisse uitstraling 😏".

Met de looks van Katja komt dat wel goed, óók in de overgang!

Comeback

In 1994 maakte de actrice haar intrede in Goede Tijden, Slechte Tijden. Eerst met een gastrol, later een vaste rol. Vijf jaar later stapte ze eruit. In de serie vertrok ze met haar liefde Julian op de motor naar het buitenland. Julian is terug in Meerdijk sinds 2019, maar tussen hem en Jessica is het over en uit. Zal de liefde tussen de twee weer opbloeien...?

Celebrity
  • RTL Boulevard, Shownieuws, Beau Monde archief
  • NL Beeld