Maakt het leven mooier

Zakenvrouw Steffy Roos du Maine: 'Geld maakt niet gelukkig, maar de rust die je ermee kunt kopen wel'

"Ik vond dat ik tachtig uur per week moest werken, omdat ik het succes anders niet verdiende", deelt powervrouw Steffy Roos du Maine in gesprek met Beau Monde. Inmiddels heeft ze haar bedrijf verkocht en inspireert ze andere ondernemers door spiritualiteit en zaken met elkaar te combineren.

Zakenvrouw Steffy Roos du Maine

Selfmade zakenvrouw Steffy Roos du Maine (37) verkocht haar juridische letselschadekantoor. Nu helpt ze andere ondernemers om hun bedrijf te laten groeien en zichzelf neer te zetten als expert. "Het fijnst aan mijn rijkdom vind ik de rust die het me geeft", vertelt ze in gesprek met Beau Monde.

Moeder als rolmodel

Het succes is Steffy absoluut niet aan komen waaien. Zo deelt ze: "Mijn moeder heeft me geïnspireerd om het beste uit mezelf te halen. Om hard te knokken en aan je droom te werken. Ze heeft me alleen opgevoed en zat jarenlang in de bijstand. Daar heb ik nooit iets van gemerkt: ik kwam niets tekort en had een fijne jeugd."

"Mijn moeder studeerde rechten en ging, toen ik vijftien was, als jurist bij een kantoor aan de slag. Later, toen ik politicologie studeerde, begon ze voor zichzelf. Ik hielp haar om het bedrijf op te zetten. Na mijn studie was ik ontzettend ambitieus: ik zag de potentie en heb haar kantoor overgenomen met als doel er een grote business van te maken. Dat leek me echt leuker dan ergens op de Zuidas in loondienst gaan. Tachtig uur werken vond ik prima, maar dan wel het liefst voor mezelf."

Innerlijke cheerleader

"Als mensen me vragen naar het geheim van mijn zakelijke succes, kom ik altijd uit op manifesteren", verklapt Steffy. Hiermee bedoelt ze niet het manifesteren à la The Secret, maar een doelgerichte en positieve instelling.

"Bij manifesteren stel je jezelf een doel, dat je heel erg voor je ziet. Je moet erin geloven, het voelen... Als je naar het doel, de manifestatie, toe werkt, doe je dat vanuit een positieve energie, zonder al die ergerlijke beren op de weg."

Ze vult aan: "We horen vrijwel allemaal twee stemmetjes in ons hoofd: onze innerlijke criticus en onze innerlijke cheerleader. Naar wie willen we luisteren? Ik kies er bewust voor om naar mijn cheerleader te luisteren en dat heeft dus vaak positieve gevolgen voor de uitkomst."

Nuchter

"Als kind had ik het idee: later word ik rijk. Maar toen op mijn 29ste de omzet voor het eerst over het miljoen ging – overviel het me", blikt Steffy terug. "Het volgende besefmoment was na de verkoop van mijn bedrijf, toen ik dat bedrag op mijn rekening had. Dat gaf een nieuw level van bewustzijn: nu ben ik écht miljonair."

"En hoe zorg ik dat ik dat blijf? Ik heb - op een fijn huis in Amsterdam Oud-Zuid na - geen rare dingen gedaan. Dat past niet bij me. Het fijnst aan mijn rijkdom vind ik de rust die het geeft. Geld maakt inderdaad niet gelukkig, maar de rust en het gemak dat je ermee kunt kopen wel."

Lifestyle
  • Interview: Agnes Hofman
  • Marilyn Bartman