Maakt het leven mooier

Dit zijn de rijkste vrouwen van de wereld

Beyoncé Knowles, Taylor Swift en Oprah Winfrey doen hun best, maar de rijkste vrouwen ter wereld hebben toch heel wat miljardjes meer dan zij…

Rijkste vrouwen ter wereld

Ah, de wereld van de miljardairs: waar het geld net zo gemakkelijk stroomt als de champagne, en de schandalen nooit ver te zoeken zijn. Van blind dates die eindigen in miljarden tot erfenissen van onschatbare waarde: Beau Monde zet de allerrijkste dames ter wereld op een rijtje.

1. Françoise Bettencourt Meyers - 90,2 miljard

Francoise Bettencourt Meyers (Beeld: NL Beeld)

Zeventig jaar, getrouwd, moeder van twee zonen en het enige kleinkind van de oprichter van L’Oréal, het grootste cosmeticabedrijf van de wereld. Francoise woont met haar echtgenoot in een gigantische art-decovilla in Neuilly-sur-Seine, een miljonairswijk in Parijs en is wars van rode lopers, sterallures en aandacht. “Als mensen doorkrijgen dat ik een bepaald bedrag waard ben, worden ze gek. Heel irritant.”

2. Julia Koch - 60,7 miljard

Julia Koch en haar man David Koch in 2019 (Beeld: NL Beeld)

Hoe een blind date uitgroeide tot zoveel meer… In 1991 werd Julia gekoppeld aan de tweeëntwintig jaar oudere David Koch. In 2019 overleed deze conservatieve zakenman aan prostaatkanker en erfde Julia, samen met haar drie kinderen, 42 procent van Koch Industries, een investeringsbedrijf in onder meer olie, chemie, handel. De weduwe (62) woont momenteel in New York, waar ze een geliefde societykoningin is.

3. Alice Walton - 59,8 miljard

Haar overleden vader is de oprichter van de Amerikaanse supermarktketen Walmart, waarvan zij, zijn enige kind, tien procent erfde. Na twee scheidingen en een aantal dronken autoritjes - waarbij ze zelfs een keer iemand doodreed - leeft de 74-jarige inmiddels een teruggetrokken bestaan in Texas. Anno 2024 wijdt de kinderloze Alice haar leven aan kunst en het fokken van paarden.

4. Jacqueline Mars - 36,2 miljard

Ook Jacqueline Mars behoort tot de rijksten der aarde (Beeld: NL Beeld)

Deze 84-jarige, twee keer gescheiden moeder van drie kinderen, is de kleindochter van Frank Mars die de firma Mars oprichtte, bekend van de fameuze choco reep, maar ook van M&M’s, Snickers, Twix, Dove, Pedigree en Whiskas. In 2013 veroorzaakte ze een auto-ongeluk waarbij een dode te betreuren viel. Ook kreeg een (andere) inzittende hierdoor een miskraam. Sindsdien leeft Jacqueline teruggetrokken op een biologisch ranch in Virginia.

Benieuwd naar het hele lijstje met rijke powervrouwen? Je vindt het hele artikel in de nieuwste Beau Monde, net als een heleboel andere glamournieuwtjes, modereportages, must-haves, en interviews met verschillende BN'ers. Nu in de winkel!

Tekst: Sandra ten Brink | Beeld: NL Beeld, Getty Images

Lifestyle
  • Sandra ten Brink
  • NL Beeld