Glamour met een knipoog

Zien: de pasteltraditie van koningin Elizabeth leeft voort

De pasteltraditie van koningin Elizabeth leeft voort - Kate Middleton, prinses Eugenie en Sophie hebben haar stijl omarmd, en hij is ook nog eens on trend voor dit seizoen!

Britse royals die Elizabeth kopiëren

Pasteltinten waren een hoogtepunt op de catwalks voor de afgelopen zomer. Nu we het nieuwe seizoen ingaan, houden veel merken de trend levend. Het was echter koningin Elizabeth II die deze charmante tinten eerder al populair maakte. Bekend om haar opvallende ensembles, werden de outfits van de koningin zorgvuldig gekozen om ervoor te zorgen dat ze opviel in de menigte. Een iconisch en kleurrijk beeld definieert haar als een moderne monarch.

Vernieuwd silhouet

Suikerspin roze, boterbloem geel, lila of limoen - er was geen tint die de koningin niet droeg. Ze week zelden af ​​van haar op maat gemaakte jurken met bijpassende jas tot op haar scheenbeen. De afgelopen jaren hebben we kunnen we zien dat Catherine, prinses van Wales, in de voetsporen van koningin Elizabeth is getreden. Kate kiest vaak een kleur die Elizabeth droeg, maar wél met een vernieuwd silhouet, zoals een broekpak.

Kate in Londen, Elizabeth in Sandringham. (Beeld: NL Beeld)

In 2023 koos Kate een roze tweedelig pak van Alexander McQueen voor een zakelijke bijeenkomst in Londen. Koningin Elizabeth droeg de charmante tint eerder tijdens een bezoek aan Sandringham in 2019.

Een opvallend stuk

Ook koningin Camilla heeft een voorkeur voor deze zachte tint. Onlangs droeg ze een op maat gemaakte Anna Valentine-jasjurk tijdens een tuinfeest in Buckingham Palace. Hare Majesteit combineerde de zachtgekleurde outfit met de Williamson Pink Diamond Brooch, een opvallend stuk uit de collectie van Koningin Elizabeth.

Camilla op het tuinfeest, Elizabeth in Londen. (Beeld: NL Beeld)

Deze broche heeft een bijzondere geschiedenis - de centrale roze diamant werd in 1947 aan Elizabeth geschonken door de Canadese geoloog John Thoburn Williamson als huwelijkscadeau. Onder leiding van koningin Mary liet Elizabeth de zeldzame diamant zetten als middelpunt van een broche, waardoor het een van haar meest waardevolle stukken werd. Camilla heeft nu dus de eer gekregen om met de broche te pronken.

Limoentjes groen

Prinses Eugenie leek inspiratie te putten uit de stijl van haar overleden grootmoeder toen ze Royal Ascot bezocht. De verfijnde Diane von Furstenberg-japon van de prinses is vervaardigd in dezelfde zachte munttint als een van de ensembles van koningin Elizabeth van het voorgaande jaar. Eugenie koos voor opvallende accessoires: een hoed van Emily London, een Anya Hindmarch-clutch en Aquazzura's populaire Bow-Tie-pumps.

Eugenie bij Royal Ascot, Elizabeth bij bezoek Colombia. (Beeld: NL Beeld)

Eerbetoon

Sophie, hertogin van Edinburgh, zou een nauwe band hebben gehad met koningin Elizabeth waarbij ze haar schoonmoeder zelfs 'mama' noemde. Het lijkt erop dat de hertogin in verschillende opzichten door de overleden monarch is beïnvloed, waaronder haar mode-keuzes. Toen ze het tuinfeest van koning Charles in het Palace of Holyroodhouse bijwoonde, bracht Sophie een subtiel eerbetoon aan haar overleden schoonmoeder door een blauwgrijze Roland Mouret-jurk en Jimmy Choo-pumps te dragen.

Sophie bij tuinfeest, Elizabeth bij kerkdienst. (Beeld: NL Beeld)

En zo zijn er nog talloze voorbeelden van de Britse dames die de stylingtrucs van Koningin Elizabeth II genadeloos kopiëren. Eén ding is zeker: de iconische Elizabeth heeft haar sporen nagelaten, óók in de kledingkast van de royals.

Royalty
  • The Daily Mail, Harper's Bazaar
  • NL Beeld