Glamour met een knipoog

Koning Charles zal zijn kanker-behandeling tijdens eerste koninklijke tour pauzeren

Charles en Camilla maken binnenkort hun eerste langeafstandsreis sinds hun troonsbestijging. Volgens berichten zal de koning zijn kankerbehandeling onderbreken tijdens hun rondreis door Australië en Samoa.

Charles en Camilla bij het parlement

De 75-jarige Charles en zijn vrouw Camilla zullen van 18 tot 26 oktober naar het buitenland reizen voor een bezoek aan Samoa en Australië. Charles zal zijn lopende behandeling voortzetten tot hij vliegt, maar zijn artsen hebben hem toegestaan dat deze tijdelijk wordt stopgezet terwijl hij weg is voor zijn reis, meldt The Daily Mail.

Onbekende vorm van kanker

De behandeling zal worden voortgezet zodra Charles terugkeert naar Groot-Brittannië. In februari werd een onbekende vorm van kanker vastgesteld bij de koning, nadat hij was behandeld voor een vergrote prostaat. Zijn schoondochter, de prinses van Wales, voltooide onlangs ook chemotherapie na haar eigen diagnose van kanker.

Moeilijke beslissingen

Het programma van Charles tijdens het lange afstandsbezoek zal waarschijnlijk zo zijn ingericht dat hij tijd heeft om uit te rusten en te herstellen van de vele vlieguren die hij tijdens zijn reis zal doorbrengen. Een woordvoerder van Buckingham Palace zei eerder: "We moesten, zoals je bij elk bezoek zou doen, nadenken over hoe je ervoor kunt zorgen dat de energie van het koninklijke echtpaar behouden blijft om op hun best te zijn."

Hij voegde eraan toe: "Er was eerder dit jaar enige hoop geweest dat ze Nieuw-Zeeland zouden kunnen bezoeken. Op doktersadvies en in nauw overleg met de Australische en Nieuw-Zeelandse regeringen kon dat niet plaatsvinden."

Hoogtepunten

Hoogtepunt van de reis is het bezoek aan de hoofdstad Canberra, waar ze hun respect zullen betuigen aan de gevallenen van het land. In het westen van Sydney zullen ze een gemeenschapsbarbecue bijwonen – een hoofdbestanddeel van de Australische cultuur.

In Samoa zal het programma een soortgelijk thema volgen als in Australië, waarbij de koning evenementen rond duurzaamheid en biodiversiteit bijwoont, terwijl de koningin zich zal concentreren op haar belangen op het gebied van leesvaardigheid, huiselijk geweld en seksueel misbruik.

Charles en Camilla hielden vorige week een Commonwealth-receptie in St James's Palace, waar de koning Samoaanse dansles kreeg. Gelukkig zijn er beelden van de prachtige dans-moves van de koning, die ondanks z'n ziekte bijzonder kwiek uit de hoek komt.

Dat belooft nog wat voor die grote reis!

Royalty
  • HELLO!
  • NL Beeld