Glamour met een knipoog

Charles en Camilla stralen tijdens bezoek aan kanaaleiland Jersey

Toch vond er ook een spannend moment van dreiging plaats.

Koning Charles en zijn vrouw koningin Camilla zijn momenteel druk met een tweedaags bezoek aan de kanaaleilanden. Gisteren was het de beurt aan de inwoners van Jersey om Hunne Majesteiten te ontvangen, die het overigens geweldig naar hun zin leken te hebben.

Statenvergadering

Kanaaleiland Jersey is, net als Guernsey, Brits kroonbezit. Hoog tijd om deze historische plekken een bezoek te brengen, moeten koning Charles en zijn vrouw koningin Camilla gedacht hebben. Het tweetal trapte hun bezoek af op het eiland Jersey, waar ze allereerst een speciale zitting van de statenvergadering en het koninklijk hof bijwoonden in de hoofdstad St. Helier.

Op de kanaaleilanden staat de Britse koning bekend als de hertog van Normandië. En ook hier blijkt the royal family ongekend populair. Grote menigten verzamelden zich om de koning en koningin te verwelkomen toen ze aankwamen op de Royal Square, waar de zitting plaatsvond.

De statenvergadering ging vervolgens over in een zitting van het koninklijk hof. Na het in het Frans gesproken gebed, brachten vijf van de senior Seigneurs van het eiland hulde aan de koning. Dit wordt van hen verwacht wanneer de soeverein het eiland bezoekt en als eerbetoon schonken ze koning Charles een paar lokaal gelegde eendeneieren.

Jersey Expo

Daarna vertrok het gezelschap door naar de Jersey Expo, waar naar verluidt het beste van Jersey op één plek wordt samengebracht. Hier ontmoette koningin Camilla onder meer vertegenwoordigers van de Jersey Fishermen's Association en de Royal Bay of Grouville. Maar de koningin leek zich met name kostelijk te vermaken om de dieren die ze tegenkwam:

Dreiging

Het is al enige tijd geleden dat Charles en Camilla het kanaaleiland bezochten. In 2012 zetten ze – als de toenmalige prins van Wales en hertogin van Cornwall – voor het laatst voet op de grond van Jersey, ter gelegenheid van wijlen koningin Elizabeth's 60 jaar op de Britse troon. Maar hoewel het koningspaar zichtbaar genoot van de evenementen, was er ook kort sprake van dreiging tijdens het bezoek.

Camilla was net aan het genieten van een ijsje, toen een lid van het koninklijke contingent haar iets influisterde. Zowel zij als Charles werden vervolgens weggevoerd en naar het nabijgelegen Pomme d'Or hotel gebracht. Na onderzoek bleek het gelukkig vals alarm te zijn en het programma werd kort daarna hervat.

Het koningspaar sloot hun bezoek af met een typisch Brits theekransje in het hotel. Hierbij waren onder anderen veteranen, koninklijke weldoeners en vertegenwoordigers van hulpdiensten aanwezig. Al met al een geslaagde dag op het prachtige – maar regenachtige – kanaaleiland!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld