Glamour met een knipoog

Royal food 2.0: het eten dat achter de paleisdeuren wordt genuttigd

Altijd al willen weten wat prinsen en prinsessen eten? Wij ook! We delen nóg een kijkje in de keuken achter de paleisdeuren waar veel favorieten verrassend herkenbaar zijn. 

Eten van de royals: koningin Máxima bij een staatsbanket

Het eten achter de paleisdeuren blijft wat gok- en giswerk. Heel af en toe geven chefs of leden van koninklijke families zelf een kijkje in de keuken. Wij kijken maar al te graag mee!

Een klassieker

Koningin Camilla houdt van klassiekers. Het Britse gerecht fish and chips is daar één van. In een interview met haar zoon, Tom Parker-Bowles, verklapte ze dat in papier verpakte fish and chips een van haar favoriete gerechten is: "Die geur", zei ze. "Je kunt de echte fish and chips niet verslaan".

Camilla is overigens niet de enige royal - William en Kate zijn er ook dol op, en wijlen Hare Majesteit Elisabeth genoot ook van een afhaalmaaltijd met fish and chips als ze in Schotland was. “Ze trakteert zichzelf heel af en toe op fish and chips als ze in Balmoral is. Er wordt een lakei gestuurd om het op te halen bij de plaatselijke stad Ballater."

Klassieke fish and chips. Beeld: Adobe Stock.

Sticky toffee pudding

Haar liefde voor gezond eten neemt niet weg dat prinses Catherine zoete lekkernijen niet kan weerstaan. Sticky toffee pudding is haar favoriet! Het gerecht wordt geserveerd in de Old Boot Inn, een traditionele pub in het Britse plaatsje Stanford Dingley waar de prinses hem af en toe bestelt. De toenmalige chef-kok Rody Warot vertelde eerder aan People: "Kate is altijd discreet en complimenteert onze gerechten altijd zeer vriendelijk... Haar favoriete dessert is de sticky toffee pudding. Het is heerlijk sponzig", legde hij uit.

De befaamde sticky toffee pudding. Beeld: Adobe Stock.

Koninklijke pizza

Veel herkenbaarder dan dit kan haast niet – Harry en William dol zijn op... pizza! “Ik begon pas echt pizza’s te koken toen ik naar Kensington Palace verhuisde”, zegt chef McGrady. "William en Harry zouden het elke avond gehad hebben als de Nanny hen dat had toegestaan. Ze vonden het geweldig.”

Wijlen koningin Elisabeth was er overigens geen fan van. “Ik heb elf jaar voor de koningin gekookt en heb haar nooit één keer pizza geserveerd,” zei McGrady. “De koningin had het niet eens op het menu staan ​​toen we in Palermo, Sicilië waren. De chef-koks moesten na het koninklijk diner aan land gaan om het te proberen." Kate is wel een pizza-fan en onthult dat ze in plaats van pepperoni de voorkeur geeft aan spek op haar pizza. Yum!

Bea's favoriete taartje

Een schwarzwalder chocotaartje is volgens Delicious het lievelingstaartje van prinses Beatrix. Een chocoladetaartje met allure! We geven Bea geen ongelijk - deze taartklassieker met chocolade en kersen lusten wij ook wel!

Marry Me Chicken

Het is onmogelijk om de ‘verlovingskip’ van Harry en Meghan Markle te vergeten – het stel was thuis gebraden kip aan het maken in Nottingham Cottage tijdens een ‘gezellige avond’ toen Harry de vraag stelde. Vóór haar huwelijk met Harry onthulde Meghan dat het gerecht haar favoriete maaltijd is om indruk te maken op gasten: "Er is naar mijn mening eerlijk gezegd niets zo heerlijk of zo indrukwekkend als een perfect geroosterde kip", zei ze. “Het is een gamechanger. Ik breng het altijd mee naar etentjes en maak er veel vrienden mee.”

Veel favoriete gerechten van de koninklijke families zijn verrassend herkenbaar. Een duik in onze eigen keuken (of zelfs in onze bezorg-app!) om deze royal favorieten te proberen, is zeker niet ondenkbaar.

Royalty
  • Marie Claire, Beau Monde archief,
  • Adobe Stock