Glamour met een knipoog

Spannend nieuws: hertogin Sophie treedt in de voetsporen van wijlen koningin Elizabeth II

Spannend nieuws volgde vorige week nadat hertogin Sophie werd herenigd met koning Charles en koningin Camilla tijdens een speciale receptie, waar ze zich mengden met verschillende Britse celebs, waaronder Grace Jones. En dit weekend had de hertogin al haar primeur!

hertogin Sophie

De hertogin van Edinburgh heeft een nieuwe rol op zich genomen waarmee ze in de voetsporen van wijlen koningin Elizabeth II treedt. Naast haar nieuwe job, maakte ze ook nog haar eerste tv-rol bekend. Een bezig bijtje dus, die Sophie! Afgelopen weekend was haar eerste evenement.

Girlguiding

Hoewel de hertogin al over een hele reeks patronaten beschikt, deed de koninklijke moeder van twee kinderen er nog een schepje bovenop door de rol van beschermvrouwe op zich te nemen voor Girlguiding - de grootste jongerenorganisatie van Groot-Brittannië die zich volledig op meisjes richt. “We zijn trots om aan te kondigen dat de hertogin van Edinburgh onze nieuwe beschermvrouwe is”, schreef Girlguiding. Overigens is dit niet haar enige rol binnen de organisatie. "De hertogin is al jaren een hartstochtelijk voorstander van Girlguiding sinds ze in 2003 de rol van president overnam van prinses Margaret."

In de voetsporen van Elizabeth II

Sophie treedt hiermee in de voetsporen van wijlen koningin Elizabeth II, die beschermvrouwe was van 1953 tot aan haar dood in 2022. Afgelopen zaterdag had Sophie haar eerste officiële evenement als beschermvrouwe van de organisatie, waar ze haar speciale 'beschermvrouwe-badge' ontving.

Girlguiding’s hoofdgids, Tracy Foster, zei: “We zijn verheugd en vereerd om Hare Koninklijke Hoogheid de Hertogin van Edinburgh aan te kondigen als onze nieuwe beschermvrouwe."

Ook op de website van de liefdadigheidsinstelling wordt Sophie vermeld: “De hertogin is gepassioneerd over het ondersteunen van de liefdadigheidsinstelling in haar missie om meisjes in staat te stellen hun stem te vinden, hen te inspireren het beste in zichzelf te ontdekken en een positief verschil te maken in hun gemeenschap."

Tv-rol

Sophie is lekker bezig! Naast haar rol als beschermvrouwe, kondigt ze ook nog haar eerste tv-rol aan. Op 10 oktober leest ze een CBeebies Bedtime Story voor ter gelegenheid van World Sight Day. Hiermee volgt zij de prinses van Wales op, die in 2022 al eens een CBeebies Bedtime Story las.

In de trailer voor het programma vertelt ze: “Miljoenen van ons hebben een bril nodig om de wereld duidelijk te zien. World Sight Day herinnert ons er allemaal aan om goed voor onze ogen te zorgen, of we nu een bril nodig hebben of niet. Onze ogen zijn kostbaar, en ons zicht is iets om te koesteren en te verzorgen. Laten we er dus aan denken om op World Sight Day goed voor onze ogen te zorgen.” Mooie woorden van de hertogin!

Royalty
  • HELLO!, Good Housekeeping
  • NL Beeld