Glamour met een knipoog

Prinses Beatrice is zwanger - alles wat je moet weten over Edoardo Mapelli Mozzi

Edoardo Mapelli Mozzi staat sinds 2018 in de schijnwerpers, toen hij begon te daten met prinses Beatrice. Hij haalt sindsdien de krantenkoppen vanwege zijn intieme lockdown-huwelijk met de prinses, de komst van hun dochter Sienna en de aankondiging dat het stel voor de tweede keer een kindje krijgen.

Edoardo en Beatrice

De Brits-Italiaanse Edoardo, die de CEO is van zijn eigen vastgoedontwikkelingsbedrijf, stamt af van de Italiaanse aristocratie. Maar wat weten we verder over de echtgenoot van prinses Beatrice, nu ze hun tweede kindje verwachten? Overigens de derde voor Edoardo...

Bezig bijtje

Edoardo is de zoon van voormalig skiër, graaf Alessandro Mapelli Mozzi, die deelnam aan de Olympische Spelen van 1972. Zijn moeder Nikki Williams-Ellis is een goede vriend van Beatrice's ouders Prins Andrew en Sarah, hertogin van York. In 2017 hertrouwde Nikki met beeldhouwer David Williams-Ellis, die een zeer goede relatie heeft met zijn stiefzoon Edoardo. Edoardo's familie en de Yorks zijn al jaren goede vrienden - Sarah is zelfs peettante van Edo's halfbroer Alby Shale.

Hij werd geboren in het Londense The Portland Hospital (hetzelfde ziekenhuis als zijn vrouw Beatrice!) in november 1983. Hij bezocht de Dragon School in Oxford en vervolgens het Radley College in Oxfordshire, voordat hij een MA in politiek behaalde aan de Universiteit van Edinburgh. Een bezig bijtje, dus!

Workaholic

Op 23-jarige leeftijd richtte Edo zijn eigen vastgoedontwikkelings- en interieurontwerpbedrijf Banda op, waarvan hij nu CEO en creatief directeur is. Op zijn openbare Instagram-account, dat overigens ruim 151.000 volgers heeft, deelt Edoardo vaak prachtige beelden van zijn eigendommen over de hele wereld – evenals zeer lieve eerbetonen aan zijn vrouw Beatrice.

Zijn stiefvader, David, is erg te spreken over zijn werk. "Net als zijn moeder is hij erg vastberaden. Banda is een heel succesvol bedrijf. Het groeit en breidt zich uit, en krijgt steeds meer invloed over de hele wereld", vertelde hij in gesprek met HELLO! "Ook al heeft Edo een groot ontwerpteam, hij zit heel erg bovenop de opdracht. Hij werkt ongelooflijk hard en heeft, voor zover ik kan zien, inbreng bij elk project."

Zijn exacte nettowaarde is niet bekend, maar er wordt gemeld dat hij een multimiljonair is. Op 30-jarige leeftijd had hij al voor 700 miljoen dollar aan onroerend goed in Londen ontwikkeld. Wow!

Liefdadig

De beste man werkt niet alleen hard, hij doet ook nog aan liefdadigheidsprojecten. Samen met zijn halfbroer Alby was Edoardo medeoprichter van de liefdadigheidsinstelling Cricket Builds Hope ter nagedachtenis aan zijn overleden stiefvader Christopher Shale. De liefdadigheidsinstelling gebruikt de sport cricket als instrument voor positieve sociale verandering in Rwanda. "Christopher was betrokken geweest bij het geven van cricketlessen in Rwanda en Edo en Alby gingen daar vaak naartoe. En toen hij stierf, wilden ze iets doen, dus haalden ze samen met hun moeder een aanzienlijke som geld op en bouwden ze een cricketveld" Cricket Builds Hope is inmiddels meer geworden dan een cricketveld. "Het is een groot educatief en sociaal programma in Oost-Afrika."

Hoe hij Beatrice's hart veroverde

Edo en Bea waren lange tijd familievrienden voordat ze een relatie kregen. Ze waren tieners toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten en vormden al vroeg een band. Toch scheidden hun wegen. Het echtpaar zou in oktober 2018 opnieuw contact hebben gemaakt tijdens de bruiloft van prinses Eugenie, waar Beatrice optrad als bruidsmeisje voor haar jongere zus. Het klikte (opnieuw) en begin 2019 waren ze publiekelijk 'een ding'.

Beatrice had een tienjarige relatie met vriend Dave Clark, maar het paar ging in 2016 uit elkaar. Edoardo was ondertussen van 2015 tot 2018 verloofd met architect Dara Huang. Ze delen samen een zoon: Christopher "Wolfie" Woolf. Aha!

Nieuwe baby

Binnenkort wordt hij dus vader van zijn derde kind, waarbij Buckingham Palace aankondigt dat het paar in het vroege voorjaar een nieuwe baby verwacht. De verklaring luidde: “Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrice en de heer Edoardo Mapelli Mozzi zijn zeer verheugd aan te kondigen dat ze in het vroege voorjaar samen hun tweede kind verwachten; een broer of zus voor Wolfie, acht jaar oud, en Sienna, drie jaar oud. Zijne Majesteit de Koning is geïnformeerd en beide families zijn blij met het nieuws".

Hoewel het echtpaar niet vaak foto's van de familie deelt, hopen wij stiekem op wat kiekjes van de kersverse ouders dit voorjaar!

Royalty
  • HELLO!, New York Times
  • NL Beeld / PA Images