Maakt het leven mooier

Zien: hertogin Sophie juicht, brult en pinkt traantje weg op tribune

Eventjes niet in de plooi!

Paris 2024 Olympic Games - Day Ten

De meeste royal evenementen volgen eenzelfde stramien: vriendelijk lachen, handjes schudden, en vooral geen stap uit de maat zetten. Daarom was het gisteren extra genieten toen Sophie, Duchess of Edinburgh, haar gezicht niet in de plooi wist te houden op de Olympische tribune.

Olympische Spelen

Onze Oranjes werden vorige week al uitgebreid juichend gespot bij de Olympische Spelen, Spaanse prinsessen Leonor en Sofía trokken van hot naar her om zoveel mogelijk evenementen bij te wonen, en vanuit Engeland liet Anne, Princess Royal, zich ook al even zien. Maar verder viel het qua Windsor-afvaardiging toch een beetje tegen deze Spelen.

Schreeuwende hertogin

Tot gisteren, toen ook hertogin Sophie haar vorstelijke neus liet zien op de tribune bij het baanwielrennen. En daar genoot de hertogin duidelijk met volle teugen van het sportspektakel.

Even lieflijk poseren voor een foto in een romantische Erdem-japon à €1100...

Beeld: NL Beeld

...Slaat om in spanning die bijna om te snijden is...

Beeld: NL Beeld

...En van juichen...

Beeld: NL Beeld

...Tot brullen...

Beeld: NL Beeld

...En de uiteindelijke opluchting...

Beeld: Pro Shots

...Er gierden duidelijk heel wat emoties door 't vorstelijke lijf! Uiteindelijk wist Sophie het niet droog te houden, en wisten de camera's vast te leggen hoe zij een traantje moest wegpinken.

Embed from Getty Images

Historische prestatie

De hertogin had overigens een érg goede reden om zo los te gaan: er werd namelijk een historische prestatie geleverd door de drie wielrendames!

Beeld: Pro Shots

Katy Marchant, Emma Finucane en Sophie Capewell wisten niet alleen de gouden medaille in de wacht te slepen, maar vestigden meteen even een nieuw wereldrecord. Een onverwacht mooie zege voor het drietal – helemaal omdat het überhaupt voor het eerst was dat een Brits damesteam een medaille in het baanwielrennen wist te veroveren.

Tja – probeer dan je gezicht maar eens in de plooi te houden. Wij snappen Sophie he-le-maal!

Bron: The Sun | Headerbeeld: Pro Shots

Royalty
  • Beeld: NL Beeld