Gorgeous: Maria Teresa maakt indruk in Oscar de la Renta

Sprookjesachtige glamour voor de groothertogin!

Na het schitterende staatsbanket van afgelopen dinsdag, was het gisteravond tijd voor de contraprestatie te Brussel. Met een feestelijk concert bedankten de Luxemburgse Henri en Maria Teresa het Belgische koningspaar voor hun gastvrijheid. Dat ging natuurlijk gepaard met de nodige glamour, en in het bijzonder sloegen we steil achterover van de fantastische look van Luxemburgse groothertogin!

Fleurig en vorstelijk

Kijk, we zullen eerlijk zeggen dat we echt niet altijd even groot fan zijn van de eclectische garderobekeuzes van Hare Majesteit. Maar nu en dan tovert Maria Teresa een outfit tevoorschijn die we het liefst meteen in onze eigen kledingkast hangen. Gisteravond was hier een goed voorbeeld van: toen toonde de groothertogin zich namelijk in een dromerige Oscar de la Renta-japon die van top tot teen voorzien is van een fleurig design met stokrozen.

Contraprestatie Henri Maria Teresa Mathilde Filip
Beeld: NL Beeld

Ook de halter-neklijn is voorzien van een lading fleurige details. De hoogheid kleedde de japon netjes af met een chique donkere stola, en een set subtiele juwelen. Met zo’n prachtige statement-japon geldt toch echt: less is more!

Glamoureuze avond

Naast Maria Teresa verscheen ook de Belgische vorstin Mathilde naast koning Filip in een prachtige glamour-look. Zij koos voor een hagelwitte Dries van Noten-japon met een zonnig borduurpatroon bestaande uit faux parels en gouden kraaltjes.

mathilde filip henri 2024
Beeld: NL Beeld

We kunnen wel stellen dat de koningin er – letterlijk – stralend uitzag!

Staatsbezoek

Vandaag loopt het bezoekje van Henri en Maria Teresa aan Filip en Mathilde alweer ten einde. Er staan vandaag onder meer en bezoek aan een vliegbasis op de agenda, en wordt er aandacht besteed aan cybersecurity door de koning en de groothertog. Ondertussen gaan Mathilde en Maria Teresa op bezoek bij een organisatie die zich inzet voor vermiste kinderen.

Het staatsbezoek komt vandaag feestelijk ten einde in Luik, waar een ‘ontmoeting met de bevolking’ op het programma staat. Klinkt goed, non? De twee vorstelijke paren kunnen al met al terugblikken op een geslaagd bezoek!

Bron: UFO No More, Monarchie.be | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws