Ha! Spaanse vorst Felipe gaat viral als modekoning

Achter Felipes pakken gaat een hoop liefde en vakmanschap schuil, zo blijkt nu.

Bij Wimbledon afgelopen weekend waren alle ogen gericht op de look van prinses Kate, de eerste verschijning van prinsesje Charlotte, en natuurlijk op prinsen William en George in de Royal Box. Maar er was een ándere royal in aanwezigheid, die nog harder straalde dan de Waleses: koning Felipe!

Stralende koning

Het moet een prachtige dag geweest zijn voor Felipe: sowieso is het meemaken van Wimbledon (en al helemaal vanuit de Royal Box) een waar feest. Hij mocht er bovendien getuige van zijn hoe landgenoot Carlos Alcaraz er met de felbegeerde cup vandoor ging.

We zijn inmiddels bijna een week verder, maar de verschijning van Felipe op Wimbledon heeft nog een bijzonder staartje gekregen. Op Twitter deelde herenkleding-expert Derek Guy namelijk een grondige analyse van Felipes outfit én Felipes looks door de jaren heen.

Kleren maken de man

En wat bleek? De stijlexpert is danig onder de indruk van Felipe! In een uitgebreide reeks berichten op Twitter legt hij uit wat er nu precies zo goed is aan de eindeloze pakken van Felipe. Kort samengevat: het is een kwestie van maatwerk en oog voor detail.

Zo benoemt Guy dat Felipes kraag altijd strak tegen zijn nek ligt, er geen sprake is van trekkende details en plooien, en dat de revers van zijn jasjes altijd eindigen op het middelpunt tussen sleutelbeen en schouder – ‘goed geproportioneerd’, zo legt Guy uit.

Beeld: NL Beeld

Daarbij komt dat er onderaan de revers een klein, gerold detail te zien is. “Hoewel bijna niemand dit zal herkennen, is de bolling die je ziet in deze revers een teken van zeer fijn kleermakerswerk. Normaal gesproken moet er met de hand worden gestikt en gestreken om deze ‘verende’ rol te creëren waar de revers omvouwen”, schrijft Guy.

Bovendien legt hij met een reeks vergelijkingen uit hoe we het verschil kunnen zien tussen Felipes verfijnde maatpakken en andere luxe pakken die tóch minder succesvol zijn. Zo deelt Guy dat er in de outfits van Felipe altijd sprake is van ‘strakke lijnen’. Met deze kennis kunnen wij ook niet ontkennen dat het pak van Felipe op de kiek hierboven inderdaad een stuk verzorgder oogt dan het exemplaar van zijn schoonvader, Jésus Ortiz.

Kleermaker

Dat dit prachtig uitgevoerde pak bij Wimbledon geen eenmalig succesnummer was, heeft Felipe te danken aan zijn kleermaker, Jaime Gallo. Nadat de analytische tweets van Derek Guy viral gingen, nam niemand minder dan de zoon van de beste man contact met hem op. Wat bleek? Al vanaf elfjarige leeftijd (!) werd Felipe van pakken voorzien door meneer Gallo.

Bovendien kwam zo een ander bijzonder edoch treurig detail naar buiten: Jaime is in 2015 namelijk overleden. Hiermee is er na ruim 35 jaar een einde gekomen aan de steady stroom maatpakken van Felipe. In een reactie merkt een lezer op dat dit zou betekenen dat Felipe inmiddels pakken zou dragen die ruim acht jaar oud zijn. Maar dat zou zomaar kunnen, legt Guy uit. Het mooie aan het vakmanschap achter een op maat gemaakt pak zou namelijk zijn dat er ook rekening wordt gehouden met kleine aanpassingen door de jaren heen. Hopelijk kunnen die pakken van Felipe dus nog jááááren mee!

Bron: Twitter @Dieworkwear | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws