Matchen met de familie? De Spaanse royals doen het voor!

Leonor ontpopt zich nú al als een waardige troonopvolgster.

Gisteren deelde het Casa Real weer enkele kiekjes van Felipe, Letizia, Leonore en Sofía bij een set bijzondere evenementen, waar het meteen opviel hoe heerlijk de royals met elkaar matchten.

Stijlvol stel

De Spaanse royals tonen zich regelmatig op hun meest modebewust. Van de fashion forward outfitjes van Letizia, tot Felipe die gewoon altijd goed zakelijk gekleed gaat.

En natuurlijk zijn er dochters Leonor en Sofía, die zich ontpoppen als ware modeprinsesjes: stijlvol, jong, zo-lekker-gewoon-gebleven in outfitjes van de Zara, maar dan wel met de incidentele designerpumps of diamanten uit moeders juwelenkist.

Matchend

Het állerleukst is natuurlijk wanneer de royals hun outfits op elkaar afstemmen. Zo zagen we al toen Infanta Sofía haar vormsel ontving en de voltallige familie in het roze kwam opdagen. Dat smaakte naar meer, want gisteren spotten we weer een vrolijke matchende set royals bij een tweetal evenementen van de Princess of Girona Foundation Awards.

Zo stond er overdag een ontmoeting met voorgaande winnaars op het programma. Hier kwamen de Spanjaarden opdagen in hun beste blauw.

spaanse royals

Hier droeg Leonor een korte japon van Maje, koos Leti voor een japonnetje van haar favoriet Hugo Boss, en ging Sofía voor een Polín et moi-jurkje met casual overslag.

In de avond was het tijd voor de uitreiking van de awards van dit jaar, waar de leden van het Casa Real de matchende outfits iéts subtieler aanpakten, maar met een hoofdrol voor vaderlief.

spaanse royals
Beeld: NL Beeld

Zo draagt Felipe een donker pak – matchend met Letizia’s japon van de H&M (!), een wit overhemd dat perfect aansluit bij Sofía’s Moisés Nieto-jurkje, en een mintgroene das in dezelfde tint als Leonors set van het Spaanse label Cherubina. Subtiel, maar oh zo stijlvol!

Bijzondere avond

Als troonopvolger staat Leonor al met enige regelmaat in de schijnwerpers – ook al is ze pas zeventien. Zoals onze eigen Amalia de titel Prinses van Oranje draagt als kroonprinses, is Leonor op haar beurt de prinses van Asturias, én de prinses van Girona, prinses van Viana, hertogin van Montblanc, gravin van Cervera en vrouwe van Balaguer.

Als huidige draagster van de Girona-titel was het ook aan de piepjonge prinses om een sleutelrol te spelen tijdens de ceremonie. Zo droeg zij een speech voor, en schudde ze handjes dat het een lieve lust was.

leonor
Beeld: NL Beeld

Leonor deelde onder andere: “Ik heb met hen en andere jongeren gesproken over de zorgen van onze generatie, over wat het betekent om jezelf op te leiden, over hoe je je eigen talent kunt vinden en ontwikkelen, over jezelf voorbereiden met nieuwe vaardigheden door middel van innovatieve onderwijsmodellen, over het bewustzijn om op een evenwichtige manier op onze planeet te leven, over levensprojecten als je twintig of vijfentwintig jaar oud bent.” Daarnaast stond ze stil bij haar eigen toekomst, het vaderland, én de individuele prijswinnaars.

Pas zeventien en al zo’n bevlogen speech leveren? Die Leonor legt de lat hoog voor haar toekomstige plekje op de troon!

Bron: Casa Real, Royal Watcher Blog | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws