Bienvenido! Willem-Alexander en Máxima ontvangen Spaans koningspaar in stijl

De twee koninginnen kunnen het duidelijk príma met elkaar vinden!

Na het feestelijke ontvangst van het Luxemburgse paar in België gisteren, is vandaag het tweede staatsbezoek van deze week van start gegaan. Vanmorgen werden de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia namelijk hartelijk ontvangen door onze eigen koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Staatsbezoek

De Euroyals hebben het er maar druk mee: zowel ons eigen landje als onze zuiderburen zijn au moment namelijk gastland voor een staatsbezoek. In Luxemburg werd gisteren de eerste dag van de vorstelijke visite al afgesloten met een stralend staatsbanket. Inmiddels zijn ook de Spaanse royals in Nederland aangekomen voor een vliegensvlug staatsbezoek met een propvol programma!

Volle koffers

Hoewel het bezoekje van het Spaanse koningspaar slechts drie dagen duurt, heeft Letizia al laten zien dat zij een flinke selectie aan kleding mee heeft genomen.

Bij het vertrek uit Spanje werden Letizia en Felipe gisteren al gekiekt in hun gewoonlijke business-outfits. Leti koos voor een zwart Hugo Boss-pak met een set subtiele Massimo Dutti-pumps.

Letizia en Felipe bij vertrek uit Spanje naar Nederland, 2024.
Beeld: NL Beeld

In het vliegtuig volgde een snelle omkleedpartij, zo blijkt uit foto’s van de aankomst op Schiphol. Hier toverde Leti namelijk outfit nummer twee tevoorschijn! Wederom koos de hoogheid voor Boss: zo droeg ze een elegante off-shoulder top met haar Hugo Boss Vesatie-rok in beige zijde en Carolina Herrera-pumps. Deze droeg zij gisteren ook bij een speciale bijeenkomst voor de Spaanse gemeenschap in Nederland.

Officiële ontvangst

Vandaag ging dan eindelijk het officiële programma van start. Vanmorgen verschenen de twee vorstelijke paren gezellig op de Dam (of la Plaza Dam, zoals de Spaanse royalty watchers het noemen) in een set koninklijke ton sur ton outfitjes.

Letizia en Máxima, april 2024.
Beeld: NL Beeld

Zo zag Máxima er stralend uit in een dieprode outfit van (hoe kon het ook anders) Natan. Leti koos op haar beurt voor een zeegroene japon met cape-mouwen en een matchende tas, beiden van Moises Nieto. Het is niet onze favoriete outfit van de Spaanse vorstin, maar ach – ze ziet er nog altijd beeldig uit, non?

De twee dames konden het duidelijk prima met elkaar vinden, want er werd bij de hartelijke ontvangst heel wat gekletst, gekeuveld, en gegiecheld.

Beeld: NL Beeld

Programma met primeur

Vandaag en morgen staan er allerhande belangrijke evenementen op de agenda – van sportief tot waterstof en van financiën tot mentale gezondheid. Er passeren heel wat onderwerpen de revue!

Nu is dat allemaal leuk en aardig, maar wij kijken toch vooral uit naar het ongetwijfeld spectaculaire staatsbanket van vanavond. Hier zal prinses Amalia namelijk ook voor het eerst bij aanwezig zijn. Dat betekent dat we ein-de-lijk weer getrakteerd worden op een tiaramomentje van onze kroonprinses! Wie weet welk diadeem zij dit keer kiest: toch weer die pauwenstaart met al z’n robijnen? Of misschien toch die Mellerio-tiara? Wij zijn er in elk geval helemaal klaar voor!

Bron: RVD, UFO NO More, Instagram @RoyalFashionPolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws