Déze artiest gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival

Een droom die uitkomt voor de zanger.

Er waren ruim zeshonderd inzendingen, maar de selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival heeft nu definitief de keuze gemaakt wie Nederland volgend jaar gaat vertegenwoordigen in Zweden. De gelukkige is niemand minder dan Joost Klein.

Inzendingen

Maandenlang liet Joost Klein via zijn social media doorschemeren dat hij heel graag naar het Eurovisiesongfestival wilde voor Nederland. De zanger kreeg echter wel veel concurrentie, want talloze andere BN’ers hadden ook een nummer ingezonden. De songfestivalcommissie kon onder meer kiezen uit The Jordan, Bankzitters, April Darby en Numidia.

Hitpotentie

Uiteindelijk heeft de commissie dus voor het nummer van Joost gekozen. “Er waren veel inzendingen uit allerlei genres, maar zijn inzending heeft naar ons inzicht de grootste hitpotentie”, zo vertelt Twan van de Nieuwenhuijzen, voorzitter van de selectiecommissie.” Je hoort in de song zijn bekende combinatie van feest en nostalgie. Daarbij denken wij dat Joost met zijn creativiteit een geweldige act gaat neerzetten en Nederland en Europa positief verrast.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eurovision Song Contest (@eurovision)

Op Instagram schrijft Joost dat ‘het een droom is die uitkomt’. Honderden mensen laten in de comments weten het geweldig te vinden dat Joost mee zal doen. “Dit is toch waanzinnig 😍🏆🏆”, schrijft Bram Krikke. En: “Groot!”, reageert Kraantje Pappie.

Droom

Joost droomt al vanaf kleins af aan om mee te doen aan het songfestival. “Vroeger keek ik samen met mijn ouders, aan de buis gekluisterd, elk jaar opnieuw. Het is een eer dat ik Nederland mag vertegenwoordigen en ik zal er alles aan doen het beste resultaat te behalen.” Het songfestival begint op 7 mei 2024 in de Zweedse stad Malmö. Met welk nummer Joost zal meedoen, is nog niet bekend.

Bron: Grazia, NU.nl, RTL | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws