Glamour met een knipoog

De Weekendtips van Beau Monde

Van 't wad tot Amsterdam en van shoptip tot musical: er is dit weekend weer volop leuks te zien, te doen, te proeven en te beleven. Heb jij nog geen plannen voor de komende dagen? Met de Weekendtips van Beau Monde kom je je weekeinde weer heerlijk door. Fijn weekend!

De Weekendtips van Beau Monde

Het weekend staat weer voor de deur, en dat betekent dat het ein-de-lijk weer tijd is voor vertier en vermaak! Van must-see tot culinaire hotspots en van shoptips tot de beste shows en series om lekker voor thuis te blijven: dit zijn de Weekendtips van Beau Monde!

Geniet van het fabuleuze Moulin Rouge! De Musical

We schreven vorige week al even over de nu al razend succesvolle Moulin Rouge! De Musical, die toen in première ging in het Beatrix Theater te Utrecht. De première kon rekenen op eindeloze lovende recensies, en inmiddels zijn de shows in volle gang!

Spektakel, show en sensualiteit – dát is Moulin Rouge! De Musical. (Beeld: Johan Persson via Stage Entertainment)

Met Moulin Rouge! De Musical komt de revolutionaire film van Baz Luhrmann tot leven in een unieke mash-up musical, met meer dan 70 bekende popsongs. Winnaar van maar liefst 10 Tony Awards® en een eerbetoon aan waarheid, schoonheid, vrijheid en vooral liefde. Moulin Rouge! De Musical is dan ook veel meer dan een musical; het is een state of mind!

Heb jij nog geen tickets geboekt voor deze spektakelshow? Reserveer dan gauw je plekje via deze link.

Bezoek de nieuwe Dior-expositie in het Kunstmuseum Den Haag

Designers, iconen, mode: wij zijn er gék op. Daarom zijn we ook bijzonder blij met de gloednieuwe tentoonstelling die afgelopen weekend geopend is in het Kunstmuseum Den Haag. In Dior – A New Look neemt het Haagse museum je mee door de eindeloze hoogtepunten van het legendarische modehuis, van de oprichting door Christian Dior tot de visie van Maria Grazia Chiuri die anno nu de leiding heeft over het label.

Dior – A New Look is een expositie die élke fashionliefhebber moet bezoeken. (Beeld: Roodenburch)

In totaal zijn meer dan 110 full looks te zien, en prachtige costume jewellery van Dior. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen gebruikmaken van een audiotour via de app van het Kunstmuseum en er zijn regelmatig lezingen waar het verhaal van couturehuis Dior uitgebreid wordt verteld, van de beginjaren tot nu. Daarnaast lanceert het museum binnenkort een nieuwe podcastserie.

Dior – A New Look is nog tot en met 26 januari 2025 te bewonderen in het Kunstmusem Den Haag. Tickets boek je hier.

Proef de unieke smaak van de Wadden tijdens Texel Culinair

De nazomer is natuurlijk hét perfecte moment om uit te waaien op onze prachtige waddeneilanden. Dit weekend heb je bovendien een extra goede reden om het immer sfeervolle Texel te bezoeken, want dan vindt namelijk het driedaagse festival Texel Culinair plaats.

Dit evenement vindt plaats in het centrum van De Koog. Groots maar met lokale gezelligheid, waar je heerlijk kunt 'Proeven op sien Tessels', aldus de organisatie.

Ook dit jaar heeft het culinaire festival een bijzonder thema: Kleur! De aanwezige culinaire masterminds worden uitgedaagd om hun gerechten van een kleurrijke twist te voorzien. Denk aan schitterende kruiden, eetbare bloemen en de meest kleurrijke groenten en fruit die onze gerechten niet alleen een feest voor het oog maken, maar ook een boost geven aan je gezondheid met een diversiteit aan vitamines en mineralen. En, niet te vergeten: alles gebeurt met een Texelse twist.

Meer informatie over deze culinaire must-visit vind je hier. Perfect om te combineren met een weekendje weg in eigen land, non?

Shop de nieuwe FW-collectie van UNIQLO

Niets zo fijn voor het najaar als een goed gevulde kledingkast vol fijne basics! We worden dan ook heerlijk hebberig van de nieuwe najaarscollectie van het Japanse kledingmerk UNIQLO. Het label staat bekend om hun LifeWear-filosofie, waarmee zij hoogwaardige items produceren om elke dag van te genieten. Stijlvol, tijdloos, en perfect om elke outfit naar een hoger niveau te tillen!

Extra leuk detail: het label heeft nu de handen ineengeslagen met niemand minder dan Claire Waight Keller, die de rol van Creative Director op zich neemt. Dit heeft zij voorheen gedaan voor grote namen als Givenchy en Chloé, dus daarmee weet je zeker dat deze nieuwe collectie een bijzonder stijlvol randje heeft. Je shopt de nieuwe UNIQLO: C-collectie bij een filiaal bij jou in de buurt of via de website.

Plan een bezoekje aan het unieke Bridgerton Candlelight-concert

Dearest gentle readers, er is goed nieuws voor alle Bridgerton-fans! Nu ons geduld op de proef wordt gesteld tot het uitkomen van het vierde seizoen, is er een bijzonder fijn evenement waar we ons de komende tijd helemaal in Regency-sferen kunnen wanen. Streaming-platform Netflix, producent Shondaland en evenementenorganisator Fever hebben namelijk een unieke samenwerking aangekondigd: een exclusief Bridgerton Candlelight-concert, vol hits uit de geliefde serie, dit najaar in Amsterdam.

Een kleine sfeerimpressie van een eerder Candlelight Concert.

Deze unieke multi-sensorische muzikale ervaring zal de Waalse Kerk verlichten met duizenden kaarsen en een spectaculaire bloesemshow die de gasten meeneemt naar het Regency-tijdperk in Engeland. Tickets voor de shows zijn vanmiddag in de verkoop gegaan. Met wie ga jij genieten van zo'n avondje glamoureuze Regency-muziek? Tickets koop je hier!

Kijktips

Ook als je dit weekend liever binnen blijft, hoef je je geen moment te vervelen met dank aan je favoriete streaming-diensten en tv-zenders

Zet de popcorn maar klaar om lekker weg te zwijmelen bij de nieuwe serie Nobody Wants This, een heerlijke romcom met hoofdrollen voor Kristen Bell (Frozen, The Good Place) en Adam Brody (The O.C., Jennifer's Body).

Meer trek in een goede portie griezelen? Stem je tv dan af op RTL 4, waar zaterdag om 20.00 een gloednieuw seizoen van De Verraders Halloween van start gaat. Of kies voor de horrorfilm Escape Room, die op datzelfde moment wordt uitgezonden op RTL 7.

Met deze Weekendtips hoef je je dus absoluut niet te vervelen de komende week!

Lifestyle
  • Adobe Stock