Dit zijn Karl Lagerfeld’s beste Chanel-decors ooit

Je moet er maar bijop komen...

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat modeontwerper Karl Lagerfeld op 85-jarige leeftijd is overleden. Zijn ontwerpen waren altijd uniek en apart maar ook de settings van de shows, vooral die van Chanel, waren adembenemend. 

LEES OOK: Karl Lagerfeld (85) overleden

Karl Lagerfeld was wat dat betreft baanbrekend met zijn ideeën voor catwalkshows. Hij bedacht telkens weer iets nieuws waar iedereen van onder de indruk was. Van een supermarkt tot een luchthaven en van een bos tot een strand. Hier een overzicht van de meest geweldige settings tijdens de Chanel-shows.

Strand

Tijdens de show op het gebouwde strand in Grand Palais in Parijs werd de lente/zomer collectie 2019 geshowt. Voor de show werden er kilo's zand in de zaal gelegd en er waren zelfs echte golven. Uiteraard was daarom ook Pamela Anderson aanwezig en die pakte haar Baywatch-momentje.

Supermarkt

Dit is volgens ons misschien wel een van de best bedachte decors van Karl. Het lijkt totaal niet op een catwalk, maar dat was het wel. Sterren als Cara Delevingne en Kendall Jenner liepen mee. En guess what? Na de show mochten gasten ook daadwerkelijk de supermarkt in. Rihanna kon het niet laten en pakte wat spulletjes mee. 

Parijs

Het Grand Palais werd in 2018 omgetoverd tot de prachtige straten van Parijs. Je ziet langs de kant allemaal boekenstallen die je langs de Seine ook ziet. 

Strijden

In 2015 leek het alsof de modellen met z'n allen achter elkaar op straat liepen en voor de vrouwenrechten streden. Ook in deze show liep Cara Delevingne weer mee. 

Bos

Ook in 2018: het bos van Karl. Het Grand Palais werd omgetoverd tot een groot bos, met échte bomen. De grond lag vol met echte bladeren en de doeken aan de zijkanten moesten ook bomen voorstellen, om het allemaal af te maken. wat een werk…

Vliegveld

In 2016 werd het Grand Palais omgetoverd tot een luchthaven met daadwerkelijk alles wat je op een normale luchthaven ook zou zien. De modellen liepen daarom ook over de catwalk met een koffer. 

Cruise

Karl's Cruise collectie 2018/2019 werd natuurlijk geheel in stijl gepresenteerd op een cruiseschip in de zaal. Alle modellen stapten samen met Karl aan boord en vervolgens werden de deuren van het schip geopend. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door c&c Lifestyle (@c_c_lifestyle) op

BEELD: BSR AGENCY, INSTAGRAM

Laatste nieuws