Kelly Weekers goudeerlijk: ‘Op mijn boeklancering was ik niet gelukkig’

Kelly Weekers deelt tips voor een gezond en gelukkig leven.

Inmiddels staat Kelly Weekers (29) allang niet meer alleen bekend als ‘de vriendin van John Ewbank’ of ‘voormalig Miss Nederland’. Nee, haar schrijfdebuut Happy Life 365: De no-nonsense denkwijze voor een leuker leven staat al weken in de bestsellerlijst en de psycholoog schuift wekelijks bij talkshows aan om over haar denkwijze te praten.

LEES OOK: Kelly Weekers openhartig over leven als model

Mocht je Kelly’s boek al hebben gelezen of nieuwsgierig zijn naar haar tips, dan is haar Instagramaccount een aanrader. Ze deelt bijna dagelijks inspiratievolle berichten die jouw dag in een omslag kunnen veranderen. Wij hebben onze favorieten op een rijtje gezet, en onthoud: alles begint bij de juiste mindset!

1. Niemand is perfect

Niemand kan alles, sommigen kunnen het gewoon beter verbergen dan anderen. Vertel jezelf juist daarom dat het oké is dat je geen uitblinker bent in van alles en nog wat, of dat je dingen op jouw tempo doet. We zijn onze eigen grootste criticus.”

2. Bepaal je eigen leven

“De beste dag in je leven is de dag waarop je besluit dat je leven van jou is en dat jij degene bent die jouw leven vormgeeft. De dag dat je het pad gaat volgen van jouw dromen, niet van andersmans verwachtingen. En dat je er ook echt in gelooft, want dat is de start.”

3. Alle dagen regie pakken

Een Happy Life 365 is voor mij zeker niet 365 dagen per jaar uitzinnig gelukkig zijn – dat lijkt mij vrij onmogelijk – maar wel 365 dagen per jaar de regie pakken over hoe je omgaat met hetgeen er op je pad komt. De ups én de downs. Op een andere manier omgaan met dingen als stress, negativiteit, de mening van anderen en piekeren, en daarnaast genieten van de mooie dingen die óók in je dag zitten door er niet langer op de automatische piloot aan voorbij te vliegen. Want of je nu wat vaker lak wilt hebben aan wat een ander van je vindt, wat vaker nee wilt zeggen tegen de dingen waar je een hekel aan hebt, positiever of zekerder wilt zijn, die paar kilo's af wilt vallen of het verlies van iets of iemand een plek wilt geven, uiteindelijk kom je altijd uit bij het cliché 'je moet de knop omzetten’.”

4. Sociale media niet realistisch

“De komst van sociale media heeft de druk om perfect te willen zijn en een perfect leven te willen hebben niet bepaald makkelijker gemaakt. Door de moderne wereld zijn we heel erg naar buiten gericht geraakt en krijgen we een onrealistisch beeld van het echte leven. Maar wat we vergeten te zien, is dat een leven op social media maar een half leven is. We meten onze realiteit aan de gephotoshopte surrealiteit van een ander. Jij plaatst waarschijnlijk geen video op je socials die illustreert hoe je een ruzie uitvecht met je partner of die foto van een mail waar je een afwijzing krijgt op een sollicitatie. Maar als je een gave reis maakt laat je dat wél zien.”

5. Geluk is heel klein

"Voor mij is geluk eigenlijk altijd klein, ik kan niet zeggen dat ik bijvoorbeeld op mijn boeklancering dacht: 'nu ben ik zó gelukkig’. Natuurlijk was het super en een hoogtepunt in mijn carrière, maar die momenten geven plezier. Laten we plezier en geluk niet met elkaar gaan verwarren. Mijn gezin en de lieve mensen om me heen maken me gelukkig.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door KELLY WEEKERS (@kelly_weekers) op

BRON: INSTAGRAM, BEELD: BSR

Laatste nieuws