Getest: de Health Check voor je lichaam (+kortingscode!)

Naast een botoxje hier en een fillertje daar, is ook een Health Check de normaalste zaak om te doen in Hollywood.

Naast een botoxje hier en een fillertje daar, is ook een Health Check de normaalste zaak om te doen in Hollywood. En zo’n celebritytrend vliegt al snel over, daarom is online redacteur Eline benieuwd wat zo’n Health Check nu eigenlijk inhoudt.  

Een Health Check kun je een beetje zien als een APK-keuring voor je lichaam. Ik kwam via via terecht bij Holland Health Clinic, die op de website vermelden dat ze met een 360 graden blik de verschillende facetten van je gezondheid in kaart brengen. Daarvoor hebben ze een heel team van artsen en andere specialisten zoals een bewegingswetenschapper, een psycholoog en een voedingsdeskundige voor je klaarstaan en gebruiken ze de meest moderne meettechnieken. Ik besloot een afspraak te maken en werd hartelijk verwelkomd door de dokter die mij was toegewezen. 

Holistisch   

Laat ik me niet onnodig bang maken als ik preventief m’n gezondheid laat onderzoeken? Dokter Marguerite van Randwijck vertelt me dat het bij Holland Health Clinic niet de bedoeling is om ziektes op te sporen en zo angst te zaaien, maar om een totaalbeeld te schetsen van je gezondheid zodat je op tijd de juiste actie kunt ondernemen om gezondheidswinst te behalen. Met een mooi woord wel gezegd: een holistische aanpak.   

Kwaaltjes 

75 minuten lang vul ik vragenlijsten in over van alles en nog wat: erfelijke ziektes, mijn eetpatroon, fysieke gezondheid, psychische gesteldheid en mijn slaappatroon. Ik word helemaal door de molen gehaald, maar dat vind ik niet erg want Marguerite stelt me op mijn gemak, is realistisch en gelukkig ook een en al luisterend oor. Ik geef bijvoorbeeld aan dat ik al heel lang het vermoeden heb dat ik een voedselintolerantie heb maar telkens niet kan uitvinden voor wat precies. Zij vertelt me dat ze daar specifiek op zal testen en vraagt zelfs of er andere dingen zijn waar ik me zorgen over maak en waar ik wil dat ze op focust. Fijn, want met een aantal verschillende kwaaltjes kan ik niet terecht in een tienminutengesprekje bij de huisarts. Na alle vragenlijsten wordt mijn bloeddruk gemeten, er wordt bloed afgenomen, mijn longen worden gecheckt, er wordt een hartfilmpje gemaakt en ik moet een bewegingstest doen om te zien hoe sterk en lenig ik ben. Aan het eind krijg ik een fitbit mee om mijn slaap- en bewegingspatroon te meten.   

Uitslag  

In het tweede gesprek krijg ik mijn uitslagen en ben ik enorm verbaasd over hoe uitgebreid het onderzoek is geweest. Werkelijk alles hebben ze doorgetest, van mijn vitaminelevels tot het functioneren van mijn organen, van mijn hormoonspiegel tot mijn slaappatroon. Blijkt dat mijn schildklier niet helemaal werkt zoals hij zou moeten werken en dat ik wat vitaminetekorten heb. Niks ernstigs, maar wel iets waar ik zelf wat aan kan doen om mijn algehele fysieke gesteldheid te verbeteren. Ervoor zorgen dat ik minder moe ben bijvoorbeeld. Er is geen aantoonbare voedselintolerantie, uitgekomen, maar Marguerite biedt mij ook om me daar verder bij te helpen door middel van een uitgebreider allergenen onderzoek. Alle tot nu toe gegeven uitslagen krijg ik netjes mee in een rapport.   

De Health Check was voor mij een eye-opener, al is het alleen al omdat ik bewuster bezig ben geweest met het kijken naar verschillende aspecten van mijn eigen gezondheid. Een Health Check biedt natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar bewuster bezig zijn met je leefstijl is nooit verkeerd.    

Wil jij ook een Health Check? De professionals van Holland Health Clinic helpen je graag verder. Boek ‘m hier! PS: als je nu boekt krijg je via Beau Monde aansluitend aan je Health Check een gratis hormonencheck ter waarde van €198,- met de code BMEK1808HC. 

Laatste nieuws