Van cliff naar chill: GTST gaat op vakantie

Ze hebben weer een jaar huwelijksproblemen, ongelukken en aanslagen overleefd.

Ze hebben weer een jaar huwelijksproblemen, ongelukken en aanslagen overleefd. Maar na de spannende cliffhanger is het voor de ‘GTST-ers nu tijd voor de chillstand. Wat doen onze soapies tijdens hun zomerstop?

productie THEA TIJSSEN tekst ELS MEYER foto’s FERIET TUNC styling DANIËLLE DINKGREVE haar & make-up DANINE ZWETS

EVEN GEEN AYSEN: DESTINATION: AVONTUUR!

DILAN YURDAKUL (26) gaat nooit op vakantie zonder muggenstekker en haar eigen kussensloop.

Zomercliff
“Spannend. Onverwacht. Aysen heeft veel te verduren gehad, maar alles valt nu op zijn plek. Ik vind het een leuke cliff, omdat er veel gebeurt. Het was niet alleen voor de kijkers, maar ook voor mij een hele verrassing.”

Fris de zomer door
“Mijn gevoelige huid moet ik in de zomer goed cleansen, want door zonnecrème en hitte krijgen bacteriën meer kans, wat resulteert in pukkeltjes. Ik meng mijn dagcrème met een zonnebrandcrème van Babor. Die is clean, zonder al die troep. Ik heb alle Chanel-geuren en in de zomer gebruik ik de lichtere variant Chance Eau Tendre. Een muggenstekker met vloeistof neem ik altijd mee op vakantie. Net als mijn eigen kussensloop.”

Vakantieliefde
“In LA ontmoette ik een heel lieve jongen met wie ik zo nu en dan nog e-mailcontact heb. Een vakantieliefde kan ook heel intens en liefdevol zijn zonder dat het een grote liefde is. Liefde in de zomer moet je niet te veel vertrouwen, ik geloof meer in winterliefde.”

EVEN GEEN SJOERD: DESTINATION: DRENTHE

GUIDO SPEK (28) probeert eindelijk een echte mannenbaard te laten staan en geniet van de typische Hollandse zomersfeer

Secret adresje
“Mijn vrienden uit Parijs zijn naar Amsterdam verhuisd en Cocotte, een klein Bretons crêpe-restaurant, gestart. Ik vind het wel grappig dat wij altijd maar denken dat het in Parijs gebeurt, en dat zij dan in Nederland komen wonen. Ik ben niet zo van de hotels. Mijn moeder woont in Noord Drenthe en heeft daar een bed & breakfast. Dan ga ik lekker een uur met het hondje lopen en kom volledig tot rust. Zij is mijn eigen Airbnb’tje.”

Fris de zomer door
“Voor ‘GTST’ moet ik me altijd scheren, maar in de zomer laat ik een baard staan. Tot drie jaar terug had ik de baardgroei van een 16-jarige. Dat is inmiddels verbeterd, maar er vallen nog steeds gaten. Ik vrees dat ik deze zomer weer de verleiding niet kan weerstaan en de zoveelste poging waag een volle baard te scoren.”

Vakantieliefde
“Op mijn zestiende ontmoette ik een Frans meisje. Zij sprak geen woord Engels en na mijn ‘Bonjour’ en ‘Ça va’ was mijn woordenschat uitgeput. Zo werd ik wel gemotiveerd om op school beter op te letten bij Frans.”

EVEN GEEN NINA: DESTINATION: CLUB MED

MARLY VAN DER VELDEN (30) heeft zich nog nooit aan een vakantieliefde gewaagd. Dat vindt ze maar gedoe.

Secret adresje
“Via mijn beste vriendinnetje kwam ik terecht bij Ventimiglia, Fanghetto en Rocchetta Nervina. Heel kleine dorpjes in Noord-Italië, waar de huisjes in rotsen uitgehouwen zijn. Voor twintig euro heb je er een viergangendiner, waarbij oma in de keuken verse pasta staat te maken en het vlees die ochtend is geschoten. De tijd is hier blijven stilstaan.”

Zoete herinnering
“In 2011 ging ik voor het eerst naar Rocchetta Nervina, nog zonder de kinderen. Iedereen is daar lief en aardig. De navigatie bracht ons op een smal fietspad, als je een tegenligger tegenkwam, was je er geweest. Ik huilde en lachte tegelijk. Zo eng. Ik dacht nog: ik blijf hier wonen, ik ga nooit meer terug over dat enge weggetje. Een local vertelde later dat je die weg helemaal niet moet nemen; sindsdien pak ik er vaker een doodordinaire kaart bij.”

Vakantieliefde
“Nooit gehad. Lijkt me ook helemaal niks, je weet van tevoren dat je afscheid moet nemen. Gedoe. Niks voor mij.”

EVEN GEEN AMIR: DESTINATION: MALEDIVEN

ALKAN ÇÖKLÜ (24) verzamelde acht zomers geleden al zijn moed en sprak een meisje aan, maar werd acuut gefriendzoned.

Vakantieplannen
“Ik ga vaak naar Turkije, maar nu gaan we een verre trip maken naar de Malediven, de Bahama’s of Bali. Mijn vriendin Melissa en ik moeten nog beslissen welk land het wordt. Met een laptop op een terrasje maken we de definitieve keuze. Ik vind het allemaal prima, als we maar op tijd terug zijn voor Pride Amsterdam op vier augustus. Want dit jaar vaart voor het eerst een ‘GTST’-boot mee!”

Vakantieliefde
“Vroeger op vakantie zag ik wel dat meisjes naar me keken, maar ik had geen idee hoe ik op ze af moest stappen. Op mijn zestiende heb ik een keer al mijn moed verzameld en sprak een iets ouder meisje aan. Ze vond me eerder schattig dan aantrekkelijk, ik werd acuut gefriendzoned.”

Summerblooper
“Vorig jaar heb ik samen met mijn beste vriend een vakantie naar Mallorca geboekt. Het zag er op de site prima uit. Toen we aankwamen, bleek het El Arenal te zijn, waar ‘Zon, zuipen, ziekenhuis’ wordt opgenomen. Zaten we daar tussen allemaal dronken tieners terwijl ik dacht een rustige vakantie te hebben.”

EVEN GEEN ZOË: DESTINATION: VLIELAND

ANOUK MAAS (31) probeert haar verbouwingsstress te onderdrukken met een weekendje Vlieland (en neemt haar zelfgemaakte scrub mee!).

Zoete herinnering
“Ik zat een paar maanden geleden met mede-acteurs en crew op Cuba voor de film ‘Verliefd op Cuba’. Een vriend had twee locals uit Havana gevraagd ons een beetje wegwijs te maken. Dat klikte meteen. Het liep zo goed dat we alles deelden, niet alleen gezellige maar ook zware dingen. Het mondde uit in een bijzondere vriendschapsliefde. We zijn al stiekem een plannetje aan het smeden om wat voor hen terug te doen.”

Vakantieliefde
“Ik trainde van jongs af aan al 23 uur per week voor de musicaltheateropleiding, daarnaast zat ik op de middelbare school. De periode waarin je op vakantie gaat en verliefd wordt, heb ik overgeslagen. Mijn zomerliefde is de vriendschapsliefde uit Cuba. Intiem maar niet intiem op de geijkte manier.”

Summerblooper
“Van die ‘kipfilet-vullingen’ in je beha die gaan glijden als het warm wordt en op verkeerde plekken terechtkomen. En die je dan halverwege de avond haastig in je handtas stopt.”

Meer lezen? De nieuwe Beau Monde ligt vanaf morgen in de winkel!

Laatste nieuws