Zo maak je een diamanten ring weer blinkend schoon

En je hebt alle benodigdheden waarschijnlijk al in huis!

Een fonkelende diamanten ring om je ringvinger is alleen mooi als die ook lekker blijft schitteren. Want zeg nou zelf: een doffe diamant maakt het geheel net een stukje minder glamorous. Heb jij dus zo'n knoeperd van een ring om je vingers zitten, en kan die inmiddels wel een opfrisbeurt gebruiken? Dan hebben we goed nieuws voor je. Je hebt de ingrediënten om je ring weer te laten schitteren hoogstwaarschijnlijk gewoon in huis!

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je ring naar de juwelier te brengen, maar waarom moeilijk doen als je het ook zelf makkelijk kan doen? Helemaal omdat je volgens expert McKenzie Santimer binnen slechts drie stappen én simpele huishoudmiddeltjes al een geweldig resultaat kunt krijgen. Benieuwd hoe je dit doet? Volg dan de volgende stappen!

Stap 1

Laat je diamanten knoeperd voor ongeveer een dag in een bakje warm water met wat milde reinigingsmiddel weken. 

Stap 2

Gebruik vervolgens een schone en zachte tandenborstel en borstel hiermee je ring schoon. Vergeet ook zeker niet om de achterkant schoon te maken, want juist hier blijft vaak een heleboel vuil achter plakken. 

Stap 3

Wanneer je ring weer glinstert en er geen vuiltje meer te vinden is, is het van belang de ring zo goed mogelijk te laten drogen. 

Zodra de ring mooi is gedroogd, zal je ring weer zo goed als nieuw zijn. En dat terwijl je er nauwelijks wat voor hebt hoeven doen!

LEES OOK: Extravagantie ten top: zoveel kost de duurste champagne ter wereld

BRON: WHO WHAT WEAR BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws