Lekker chic cruisen: Paus Franciscus verkoopt zijn splinternieuwe Lamborghini

Dus mocht je nog een leuk bedrag op je spaarrekening hebben staan...

Altijd al gedroomd van een peperdure wagen als een Lamborghini? Goed nieuws: Paus Franciscus gaat die van hem namelijk verkopen. De sportauto zal op zaterdag 12 mei geveild worden in Monaco, waardoor de splinternieuwe witte sportwagen zomaar eens van jou kan zijn.

Tenminste, wanneer je er flink wat geld voor over hebt. De waarde van de op maat gemaakte auto met gouden details wordt namelijk geschat op 250.000 à 350.000 euro. Niet bepaald een koopje te noemen, dus. Maar hé: we hebben het dan ook niet over een simpel karretje, maar over een heuse Lamborghini van niemand minder dan de paus.

Opbrengst

De opbrengst wordt overigens niet gebruikt om een nieuw exemplaar aan te schaffen. Zo is zeventig procent voor de heropbouw van woningen in de Ninevevallei en Mosoel in Irak, en gaat dertig procent naar hulpprojecten voor Centraal-Afrika en een medische en sociale hulporganisatie. Mocht je dus nog een flink bedrag op je spaarrekening hebben staan, dan is dit wellicht het moment om eens met geld te gaan strooien. 

LEES OOK: Royals en het Vaticaan: hoe zit het met die dresscode?

BRON: HLN.BE BEELD: ANP, TWITTER

Laatste nieuws