Déze dame tekent de allerchicste mode-illustraties

Naar eigen zeggen zit tekenen haar in het bloed.

Tekenen is een van de dingen die Anna Wijnands het allerliefste doet. Een paar jaar geleden begon ze naast haar baan te experimenteren met tekeningen in waterverf, wat leidde tot geweldige, chique mode-illustraties. En ze pakte het groots aan! Het is natuurlijk niet voor niks dat we haar uitnodigden voor de Leco Beauty Masterclass..

Anna, hoe is het begonnen?
"Een paar jaar geleden begon ik met het maken van mode-illustraties en besloot ik er een aantal op Instagram te zetten. Mensen reageerden enthousiast en voor ik het wist had ik mijn eerste opdracht: een uitnodiging illustreren voor de Maria Tailor (toen nog Tailor & Elbaz) modeshow tijdens Amsterdam Fashionweek. Nu werk ik voor merken als Ted Baker, Furla, Benefit Cosmetics en Estée Lauder."

Wat is jouw stijl?
"Mijn tekenstijl is vrouwelijk, romantisch maar ook modern. Ik hou van het contrast tussen zachte pastelkleurige aquarelkleuren en harde zwarte lijnen. Je zou het een beetje 'Parisienne' kunnen noemen." (Klik hieronder op de gallerij voor een paar voorbeelden van Anna's illustraties!)

@gallery(61)

Waar haal je inspiratie vandaan?
"Overal! Ik bezoek veel tentoonstellingen over zowel kunst als mode, maar vaak raak ik ook geïnspireerd door mensen die ik zie lopen op straat. Verder vind ik mode uit de jaren 50 en 60 prachtig. De schetsen en illustraties uit die tijd zijn ook heel elegant. Ik vind het werk van illustrator René Gruau bijvoorbeeld geweldig, hij was een tijdje huisillustrator voor Dior in de jaren 50." 

Wat zijn je favoriete modeontwerpers en modehuizen: 
"Dior (vooral de ontwerpen van Christian Dior en van Maria Grazia Chiuri), Elie Saab, Marchesa, Oscar de la Renta, Zuhair Murad, Gucci en Edwin Oudshoorn."

En je hebt live getekend bij ons, op de Beau Monde Leco Beauty Masterclass!
"Een van de leukste dingen als mode illustrator is het live tekenen op evenementen. Meestal maak ik dan gepersonaliseerde 10-minuten schetsen met waterverf van de bezoekers. Maar voor Ted Baker heb ik bijvoorbeeld ook mode illustraties op totebags gemaakt. Het leuke van illustreren op events is dat je nieuwe inspiratie krijgt door alle verschillende mensen die je ontmoet en dat ik leuke gesprekken kan voeren en kan tekenen tegelijk. Ik krijg daar echt energie van."

Wat is je motto?
"La vie est une aventure! Oftewel, het leven is een avontuur. Voor mij betekent dat: ga op ontdekking, probeer nieuwe dingen, het maakt niet uit als iets een keer niet lukt. Nee heb je, ja kun je krijgen. Die instelling heeft me ver gebracht." 

Laatste nieuws