Binnenkijken bij Euvgenia Parakhina: ‘Ik wil wonen in een glazen huis’

Van prullenbak tot woonkamer: alles is vierkant in het Rotterdamse appartement van Euvgenia Parakhina. “Ik hou nie...

Van prullenbak tot woonkamer: alles is vierkant in het Rotterdamse appartement van Euvgenia Parakhina. “Ik hou niet van ronde vormen,” aldus de Russische dansdiva (44) die met haar partner en zoontje poseert voor Beau Monde. “Van elk element in dit huis heb ik een studie gemaakt.”

Met het hoofd in de nek kijkt team Beau Monde omhoog naar het moderne appartement van Euvgenia Parakhina. De dansdiva woont in het centrum van Rotterdam, vele verdiepingen boven de grond. Eenmaal binnen is het uitzicht adembenemend: de havenstad ligt aan onze voeten. “Als ik kom aanrijden over de Maasboulevard, word ik blij,” vertelt Euvgenia. “De brug, de hoge gebouwen, de moderne architectuur, de lichtjes. Alsof je New York binnenrijdt. Rotterdam wordt steeds aantrekkelijker, zeker hier, het centrum. We zitten twee minuten lopen van de Markthal, zo leuk.”

Dario & Misja

 

Geïnspireerd op Chanel

Vijf jaar resideert de van oorsprong Russische nu in Rotterdam, in dit appartement. Hiervoor woonde ze in een dorp onder Rotterdam. “Tegenwoordig woon ik met Jeroen en Rafael in dit huis, maar ik ben alleen begonnen. Ik had allerlei huizen bezocht, maar vond niets leuk. Toen ik dit appartement voor het eerst binnenkwam, was er niets te zien, beton en glas, maar het voelde meteen goed: modern, licht. Ik hou van licht, zou het liefst in een glazen huis wonen, zonder muren.”

Dario & Misja

Over de opbouw van haar appartement: “Over elk hoekje, elke centimeter, heb ik nagedacht. Ik had het huis net gekocht toen ik op vakantie ging naar Dubai. Ik stapte er een Chanel-boetiek binnen, zag prachtige witte plavuizen en wist: dat wil ik ook. Een onmogelijke opgave – kennelijk zit niemand in Nederland te wachten op witte plavuizen van negentig bij negentig centimeter – maar ik vond mijn tegels uiteindelijk in Den Haag. Toen de vloer gelegd werd, zat ik er bovenop. Letterlijk, op mijn knieën, met een meetlat. Ik vertrouw niemand, alleen mezelf.

Dario & Misja

Van elk element in dit huis heb ik een studie gemaakt: hoe kan de televisie het best in de muur gebouwd worden, wie maakt de mooiste gipsvloeren, waar haal ik het perfecte stenen aanrechtblad. Neem de glazen deuren. Ik wilde perse witglas, geen glas-met-groene-gloed. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een firma in Beverwijk. Uren ben ik er geweest, ze hebben me elk detail uitgelegd. En hoe vind je de keuken? Geheel op maat gemaakt. Er is geen handvat of hendel te vinden, de kastjes gaan open via een druksysteem dat – helaas voor Jeroen – is gemaakt voor linkshandigen.”

Dario & Misja
Dario & Misja
Dario & Misja

Lees ook:

Beeld: Dario & Misja Interview: Sandra ten Brink

Laatste nieuws