Houd je niet van sporten? Dan ben je intelligent

De wekker gaat om zes uur. Je trekt je sportkleding aan en staat een uurtje later in de sportschool. Een goed en energie...

De wekker gaat om zes uur. Je trekt je sportkleding aan en staat een uurtje later in de sportschool. Een goed en energiek begin van de dag! Is dit to-taal niet herkenbaar voor jou? Dan hebben we goed nieuws, want jouw sportschool-haat betekent dat je hartstikke intelligent bent!

Je hoeft je Facebook maar te openen of je ziet weer een artikel met ‘Tien oefeningen voor spijkerharde buikspieren’ voorbij komen. Om je heen hoor je mensen die minimaal drie keer in de week in de sportschool staan te zweten en eiwitshakes naar binnen werken voor extra spierdefinitie. En jij? Jij ligt liever op de bank naar GTST te kijken met een pak koekjes naast je. Dat je niet van sport houdt zie je misschien als een slechte eigenschap, maar er gloort licht aan de horizon.

Uit een recent onderzoek van de Florida Gulf Coast University blijkt namelijk dat mensen die veel nadenken, minder bewegen dan niet-denkers. Dit hebben onderzoekers ontdekt nadat ze zestig studenten onder de loep namen. Ze vulden eerst een vragenlijst in waaruit bleek of ze ‘denkers’ of ‘niet-denkers’ zijn. Daarna kregen ze een week lang een apparaat om hun arm dat hun lichaamsbeweging bijhield. 

De resultaten liegen er niet om: ‘denkers’ blijken veel minder actief dan ‘niet-denkers’. Dit kan komen doordat mensen die veel nadenken zich niet snel vervelen. Niet-denkers zouden sporten tegen verveling. Als je dit omdraait is het crystal clear: als je niet vaak sport ben je dus gewoon hartstikke slim! 

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: marieclaire.nl

Laatste nieuws