De 5 zomerschoenen die elke vrouw moet hebben

Schoenen, kan een vrouw daar ooit genoeg van kopen? Hoeveel paar je ook in de kast hebt staan, je kunt er nooit genoeg v...

Schoenen, kan een vrouw daar ooit genoeg van kopen? Hoeveel paar je ook in de kast hebt staan, je kunt er nooit genoeg van hebben. Er zijn nu eenmaal honderden verschillende schoenen en er is er wel altijd één die ontbreekt in je collectie! De zomer vraagt bijvoorbeeld al om heel ander schoeisel dan de herfst of winter. Heb jij deze zomerschoenen al in jouw bezit? 

1. Slippers

Als je slippers aan kan, dan weet je dat het écht zomer is. De slipper is ideaal voor een dagje strand of als de temperaturen tropisch zijn. Minder schoen kun je niet hebben! Slippers geven echter niet de beste steun aan jouw voeten, een lange wandeling op dit schoeisel is dan ook niet aan te raden. Om jouw voeten de beste steun te kunnen geven, kun je het beste voor een merk met goede kwaliteit gaan.

2. Sandalen

Iets chiquer en modieuzer dan slippers zijn sandalen. Maar vergis je niet, sandalen geven ook te weinig steun aan je voeten. Sandalen zijn dus prima voor een dagje strand, maar niet geschikt om mee te wandelen. Toch moet je sandalen in je schoenenkast hebben, want zeg nou zelf: een sandaal staat toch veel mooier onder dat zomerjurkje dan een slipper?

3. Espadrilles

Zodra het zomer is, komen de espadrilles tevoorschijn. Espadrilles zijn er zowel in platte als hogere (sleehak) exemplaren. Je moet deze zomerschoenen hebben omdat ze elk jaar weer terugkomen en je dus absoluut geen miskoop doet met deze schoen. Bovendien geven espadrilles meer steun dan slippers en sandalen door de dikkere zool. Daardoor lopen espadrilles ook een stuk fijner!

4. Ballerina’s of loafer 

Ideaal als je keer een gelegenheid hebt waarbij je niet op je sandalen wil komen, maar ook niet overdressed wil zijn met hakken. Ballerina’s of loafers zijn de ideale schoenen die lekker lopen en toch gekleed zijn. Ook fijn als loopschoenen tijdens een citytrip. Let er wel op dat de ballerina of loafer een stevige hiel heeft en pas de schoen altijd om er zeker van te zijn dat hij niet plooit aan de tenen.

5. Open high heels

Bruiloft of chic tuinfeestje? Een paar goede killer heels zijn onmisbaar in jouw schoenenkast. De juiste paar hakken maken jouw outfit helemaal af. En omdat het zomer is, ga je jouw poezelige voetjes natuurlijk niet in een strakke schoen schuiven. Kies daarom voor hakken die open zijn. Luchtig én heel mooi. Enne… van welke schoen krijg je nu meer zelfvertrouwen dan van een goede hak?

Lees ook:

Laatste nieuws