Aha: hier zijn de drukknoopjes op je broek voor

Er zijn van die dingen die zo vanzelfsprekend zijn, dat je je niet eens afvraagt wat de functie is. Weet jij waar de dru...

Er zijn van die dingen die zo vanzelfsprekend zijn, dat je je niet eens afvraagt wat de functie is. Weet jij waar de drukknoopjes op broeken voor dienen? Iedereen weet dat ze er zitten, maar vrijwel niemand weet waarom ze op je broek zijn gemaakt. Wat blijkt: de drukknopen zijn belangrijker dan je denkt.

Grote kans dat je nog nooit hebt nagedacht waarom er drukknoopjes bij de zakken van je broek zitten. Daar komt vandaag verandering in! Als je denkt dat de knoopjes geen functie hebben en er alleen maar ter decoratie zitten dan heb je het mis. De drukknopen hebben wel degelijk een functie!

De knoopjes zorgen ervoor dat jouw favoriete jeans langer meegaat omdat ze voorkomen dat de spijkerbroek scheurt bij de naden. Er staat de meeste spanning op de naden en daarom is het belangrijk dat ze goed vast zitten. Daar zorgen de drukknopen dus voor!

Deze geniale uitvinding hebben we te danken aan Levi Strauss, die er al in 1829 patent op aangevraagd heeft. Tot op de dag van vandaag worden de knoopjes op de broeken bevestigd om te voorkomen dat ze uitscheuren. Enne… ze zien er eigenlijk ook best leuk uit!

Lees ook: 5 iconische vrouwen in jeans

Laatste nieuws