7 romantische films die je dit weekend kunt kijken

Met het weekend voor de deur kun je misschien niet wachten om op de bank te ploffen met een wijntje en een leuke film. B...

Met het weekend voor de deur kun je misschien niet wachten om op de bank te ploffen met een wijntje en een leuke film. Ben je in de mood voor romantiek? Wij selecteerden zeven films die je dit weekend kunt kijken.

Als Netflix & chill dit weekend op jouw programma staat kun je je hart ophalen met deze romantische films. Deze films zijn volgens ons (nog eens) het kijken waard…

Dit weekend op televisie:

Her

In ‘Her’ zie je hoe een eenzame schrijver een relatie opbouwt met een besturingssysteem. Hij ontmoet Samantha (Scarlett Johansson), de stem van een besturingssysteem. Met haar ontstaat er een speciale band. ‘Her’ heeft 85 prijzen in de wacht gesleept en is vanavond om 22:30 uur te zien op NPO 3.

IMDb-score: 8

Honey 2

‘Honey 2’ krijgt niet de hoogste IMDb-score, maar als je toe bent aan een luchtige dansfilm zit je goed met deze film. De tweede Honey-film gaat over danseres Maria Ramirez, net uit de jeugdgevangenis, die aan de slag gaat met een nieuwe danscrew. Vanavond om 20:30 uur te zien op SBS 9.

IMDb-score: 5,3 

Jane Eyre

‘Jane Eyre’ is niet je typische romantische komedie, maar wie houdt van dramatische en duistere films met een romantisch tintje moet ‘m zeker zien. De film gaat over Jane, een arm weesmeisje dat gaat werken als gouvernante. Ze heeft interessante gesprekken met haar baas, en wordt vervolgens verliefd op hem. ‘Jane Eyre’ is morgen om 23:00 uur te zien op BBC 2.

IMDb-score: 7,4

Heb je meer zin in andere films? Bestel dan de volgende films of haal de dvd uit de kast:

The Notebook

Kun je ‘The Notebook’ ooit te vaak zien? Waarschijnlijk niet. Dit is één van de meest romantische films allertijden, en als je in de mood bent voor een throwback film, dan is ‘The Notebook’ iets voor jou. Zie hoe een jonge, arme man verliefd wordt op een rijk meisje. De rest is geschiedenis (en heb je waarschijnlijk al minstens drie keer gezien).

IMDb-score: 7,9

Silver Linings Playbook

‘Silver Linings Playbook’ valt natuurlijk ook in de categorie romantische films. Zet Bradley Cooper en Jennifer Lawrence bij elkaar en je vergeet spontaan ‘The Hangover’- en ‘The Hunger Games’-taferelen. De hoofdrolspelers kampen met mentale problemen en uiteraard gebeurt er iets bijzonders tussen hen.

IMDb-score: 7,8

Chocolat

Wat gebeurt er als je een chocoladewinkel opent in een klein Frans dorpje? Dan krijg je het zwaar, want in het dorp uit de film ‘Chocolat’ is het door de kerk verboden om hiervan te genieten. Gelukkig helpt gypsy Johnny Depp mee aan een ware chocoladerevolutie.

IMDb-score: 7,3

P.S. I Love You

Hilary Swank en Gerard Butler zijn in ‘P.S. I Love You’ getrouwd, maar het leven keert hen al snel de rug toe. Gerry (gespeeld door Gerard) overlijdt aan een hersentumor en Holly’s (gespeeld door Hilary) wereld stort in. Gerry heeft voor zijn overlijden bedacht hoe Holly een nieuw leven kan beginnen, dus het verhaal krijgt een interessante wending op Holly’s dertigstee verjaardag.

IMDb-score: 7,1

Lees ook:

Laatste nieuws