Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het shoppen van een beha

Het shoppen van een beha is meestal niet zo gepiept. En vaak let je ook nog eens op de verkeerde dingen. Maar dat hoeft...

Het shoppen van een beha is meestal niet zo gepiept. En vaak let je ook nog eens op de verkeerde dingen. Maar dat hoeft niet. Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het shoppen van een beha.

1. Mag het een cupje meer zijn?

Nee, dat mag niet. En ook niet een cupje kleiner. We weten: het vinden van de juiste maat is lastig. En we zijn allemaal geneigd een te grote omvang en een te kleine cup aan te schaffen. En dat is niet handig: een te grote omvang ondersteunt niet, en dan kunnen de bandjes in je schouders gaan snijden. En dat wil niemand.

2. Size does matter

Kies dus de juiste maat. En onderschat je borsten niet. Vrouwen zijn vaak geneigd een beha drie cupmaten te klein te dragen. Maar dames, de zijkanten van je borsten moeten er ook in. Niemand wil van die bobbels tussen je armen, zo aan de zijkant. Dus ja, size does matter. De beha moet zitten als gegoten.

3. Geef je lingerie wat vaker een update

Je lichaam verandert. Je wordt ouder, je gaat meer of minder sporten. Kortom, je staat niet stil. En dat is niet erg, maar net als je je jeans een keer weggooit, moet je dat ook met je beha’s doen. Die ene beha kan nu nog wel nog steeds superlekker zitten, maar geeft die nog wel genoeg houvast? Blijf dus nieuwe beha-stijlen en -vormen proberen, en geef je lingerie minstens zo vaak een update als je eigen garderobe. Ga een keer voor push-up, of een demi-cup. En onthoud: de maten kunnen per winkel verschillen, dus pas, pas, pas.

Dit zijn de meest gemaakte foute bij het shoppen van een beha © Triumph Magic Boost lingerie

4. Meten is weten

Niet voor niets adviseren lingerie-experts om elk half jaar borsten te laten meten. Je lichaam verandert, je bent afgevallen, meer of minder gaan sporten, misschien ben je wel zwanger (geweest). Niks vervelender dan lingerie die net niet helemaal lekker zit, dus meten is weten!

Dit zijn de meest gemaakte foute bij het shoppen van een beha © Triumph Magic Boost lingerie

5. Focus op je borsten

Wees een man, focus op je borsten. Ieder lichaam is anders en je beha moet wel lekker zitten. Heb je moeite met het kiezen van de juiste beha? Een klein beetje online advies:

  • Smalle schouders: beha met kruisende bandjes op de rug
  • Brede rug: balconette beha
  • Heb je borsten die wat uit elkaar staan? Een laag uitgesneden balconette beha
  • Staan je borsten dichtbij elkaar? Een push-up

6. Gebruik pads voor extra ondersteuning

Verschillende borsten? Dan kun je de kleinste opvullen met een siliconenpad. En koop je beha altijd in de maat van je grootste borst! Bij die borst moet het perfect zitten.

Zit je midden in de borstvoeding, of ben je daar net mee klaar, dan kan het voorkomen dat je borsten minder veerkracht hebben gekregen. Dan kun je het beste voor balconette-beha’s gaan. Met pads kun je de beha’s opvullen, voor extra ondersteuning en een mooie vorm.

Dit zijn de meest gemaakte foute bij het shoppen van een beha © Triumph Magic Boost lingerie

7. Je hebt geen metalen beugel nodig voor een liftend effect

Nieuw van Triumph: de ‘Magic Boost’collectie. Deze collectie geeft je buste-ondersteuning een magische boost. Zonder metalen beugel een gezond, natuurlijk, ronder en voller decolleté. Het kan. De Triumph minicollectie ‘Magic Boost’ heeft drie nieuwe vormgevende modellen, allemaal met een liftend effect. Je kunt kiezen uit de ‘Shape-up’, ‘Lift-up’ en ‘Push-up’. Ook handig: alle randen zijn naadloos, dus je lingerie is niet zichtbaar onder de kleding. Verkrijgbaar in de hippe pastelteint ‘Fair Orchid’ en ‘Nude Beige’.

  • Lift-Up: voor meer rondingen bovenaan je cup. Deze beha heeft een oplopende vulling die natuurlijk verstevigt en het zachte borstweefsel ronder doet ogen.
  • Shape-Up: voor een voller en natuurlijk ogende buste. De zijdelingse verstevigingen zorgen voor een zacht push-in effect en dus een rondere vorm. De hogere zijkanten en achterkant geven een perfecte pasvorm.
  • Push-Up: voor als je echt wilt pronken met je decolleté. Een mooi liftend effect, rondere vormen en een diepe neklijn. Perfect onder laag uitgesneden topjes en jurken.

De Triumph lente/zomercollectie is vanaf nu verkrijgbaar, bekijk de collectie hier.

8. Last, maar zeker not least: vraag hulp

Beha’s shoppen zonder hulp is vaak onbegonnen werk. Je zoekt wat setjes uit, gaat passen, en dan zit het toch niet helemaal goed. Kleding weer aan, en het riedeltje begint opnieuw. Vraag om hulp en geef het beha-shoppen echt een magic boost. Medewerkers van lingeriewinkels zijn er nu eenmaal in gespecialiseerd. Ze zullen je helpen in de zoektocht naar de juiste beha en de juiste maat. Plus: het scheelt je een hele hoop aan- en uitkleedmomenten.

Ook handig: deze Fit Finder. Zo kan je online vast kijken of je nog wel de juiste cupmaat aan hebt…

Laatste nieuws