Appels, peren en zandlopers…. Ben jij meer Shakira of Kim Kardashian?

Met de juiste lingerie creëer je het perfecte silhouet. Maar dan is het wel handig te weten welk figuur je hebt. Ben je...

Met de juiste lingerie creëer je het perfecte silhouet. Maar dan is het wel handig te weten welk figuur je hebt. Ben je meer een appel, of juist meer een peer. Ben je meer Shakira of Kim Kardashian?

Als je dat weet, weet je ook precies hoe je je sterke punten kunt accentueren en de dingen waar je minder blij bent, kunt verdoezelen.

Belangrijk is dan ook de vraag: welk figuur heb je. Ben je een appel, een peer, een omgekeerde peer (ja, dat kan ook) of heb je een zandloper figuur. Bekijk de kenmerken en ontdek welke lingerie jou nog sexier maakt. Een mooi, sexy of hip lingeriesetje met de allerbeste pasvorm voor grote(re) borsten is dé manier om een eerbetoon te brengen aan je vrouwelijke rondingen.

Een appelfiguur à la Lindsay

Lindsay Lohan Lindsay Lohan © Brunopress

 • brede schouders
 • grotere borsten
 • een buikje
 • ronde, smalle heupen
 • slanke benen

Door met verticale lijnen te spelen, gaat je lichaam er minder rond uitzien. Ook het materiaal is belangrijk: sterke stoffen houden ongewenste vetrolletjes binnen de perken en modelleren je lichaam. Een body is dan ook de ideale oplossing. Zo krijg je een elegant silhouet en vermijdt je dat er vetrolletjes te zien zijn. Celebrity’s als Lindsay Lohan (foto), Jessica Simpson, Drew Barrymore en Hilary Duff hebben hetzelfde figuur als jij!

Een peerfiguur zoals Shakira

Steel de romantische look van Shakira Shakira © Getty Images

 • smalle schouders
 • vrij brede heupen (breder dan je schouders)
 • wat kleinere borsten
 • wat meer stevige bovenbenen

Kies een beha die veel steun biedt, je borsten lift en ze een beetje naar buiten duwt. Zo lijkt je bovenlichaam breder en accentueer je je taille. Een spacerbeha is perfect voor mensen met een peerfiguur.

En qua onderstel: liever een rioslip dan een shortje. Deze is hoger uitgesneden en zo lijken je benen langer en slanker. De smallere zijkanten van zo’n slip brengen de heupen in evenwicht met de breedte van de schouders. Een string heeft hetzelfde effect. Celebs met hetzelfde figuur: Katie Holmes, Christina Aguilera, Shakira (foto), Alicia Keys, Michelle Trachtenberg en Rihanna.

Een omgekeerd peerfiguur à la Miss Diaz 

In de stijl van Cameron Diaz Cameron Diaz © Getty Images

 • slanke benen
 • vrij smalle heupen
 • brede schouders

Creëer een taille door je bovenlichaam smaller te laten maken. Kies hiervoor een driedelige beha. Deze beha’s drukken de borsten naar binnen en brengen het borstweefsel onder de oksel naar voren, waardoor je smaller lijkt.

Een mooie luxestring creëert een zeer vrouwelijk silhouet. Ook brengt het model je heupen in evenwicht met de breedte van de schouders. Een shortje zorgt voor hetzelfde resultaat:

Cameron Diaz in Charly's Angels

Celebs als Gwyneth Paltrow, Stephanie Pratt, Gisele Bundchen, Cameron Diaz (foto) en Blake Lively delen jouw figuur.

Een zandloperfiguur zoals Kim Kardashian

bronzers-kim-kardashian Kim Kardashian © Getty Images

 • een geproportioneerd lichaam
 • een slanke taille
 • vollere borsten

Het zandloperfiguur beantwoordt aan het heersende schoonheidsideaal. Wordt je zandloperfiguur tenietgedaan door te grote, hangende borsten of een te rechte taille? Dan kan je het evenwicht herstellen met een beha met stevige ondercup. Een zijstukje in de cup brengt het borstweefsel van onder de oksel naar binnen. Zo krijg je de perfecte taille!

De rioslip en de zandloper gaan perfect samen. Een hoog uitgesneden rioslip verlengt de benen en verkort het onderste deel van het bovenlichaam. Zo komt de taille optisch wat meer in het midden te zitten. Kijk maar naar Kim Kardashian hierboven.
Andere celebs die dit figuur hebben? Denk aan Yolanthe Sneijder-Cabau, Scarlett Johansson, Sophia Loren, Brigitte Bardot en Beyoncé.

Nu weet je jouw figuur en welke lingerie jouw het beste staat.

Lees ook:

Laatste nieuws