4 redenen om havermout te ontbijten als je wilt afvallen

Wat eet jij het liefste als ontbijt? Yoghurt, een broodje of misschien een gekookt eitje? Kan allemaal, maar wij geven 4...

Wat eet jij het liefste als ontbijt? Yoghurt, een broodje of misschien een gekookt eitje? Kan allemaal, maar wij geven 4 redenen om vaker te ontbijten met havermout. Het is lekker en gezond, en helpt ook als je wilt afvallen!

1. Smallere taille

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen die zes weken lang dagelijks havermout eten, een beter cholesterolgehalte en een kleinere tailleomvang hebben dan mensen die hetzelfde aantal calorieën eten aan bijvoorbeeld noodles. Dat is dus bewijs dat je heus wel koolhydraten kunt eten, maar wél voor de juiste moet kiezen.

2. Vol gevoel

Als je ontbijt met havermout, heb je langer een voldaan gevoel. En dát zorgt er weer voor dat je geen onnodige snacks eet in de ochtend. Havermout bevat langzame koolhydraten. Je lichaam heeft meer tijd nodig om ze te verwerken, en dat zorgt voor het langere volle gevoel.

3. Slim in de ochtend

Na een uitgebreid ontbijt met havermout (lees: gezonde koolhydraten) heeft je lichaam nog de hele dag de tijd om ze te verwerken. Daarom kun je ze beter niet in de avond eten: het teveel aan onnodige koolhydraten wordt dan omgezet in vet.

4. Snelle variatie

Havermout kost je ’s ochtends maximaal tien minuten om klaar te maken. Probeer het eens te maken met amandelmelk in plaats van met water of koemelk. Daarnaast kun je er ook heel veel (gezonde dingen) in doen om te variëren, zoals fruit, superfoods, kokossnippers of stukjes pure chocolade.

Lees ook:

Laatste nieuws