Fun fact: chocolade is de oplossing tegen hoesten!

Uit onderzoek is gebleken dat er een heel lekkere oplossing is tegen een hoestbui. Dus heb jij last van van een kriebel...

Uit onderzoek is gebleken dat er een heel lekkere oplossing is tegen een hoestbui. Dus heb jij last van van een kriebel in je keel of langdurige hoestbuien? Dan heb je een goed excuus om pure chocolade te eten.

Professor Alyn Morice van de Hull University in Engeland kwam tot deze ontdekking. Haar onderzoek, genaamd ROCOCO, bestond uit 163 patiënten met hoestproblemen die werden gevolgd. Zij kregen op chocola gebaseerde medicijnen toegediend en daardoor waren de symptomen binnen twee dagen aanzienlijk verminderd.

Een ander onderzoek van het Imperial College in Londen wees uit dat medicijnen met cacao-extract veel sneller werken dan normale hoestsiroop. De textuur van chocola is plakkeriger wat ervoor zorgt dat je keel beter gesmeerd en beschermd is.

Dus lig jij momenteel ziek in bed en kom je niet van die hoestbui af? Trakteer jezelf dan op een stuk pure chocolade en je hoestbui zal verdwijnen!

Laatste nieuws