Prinses Beatrice: Geen talent? Geen probleem!

Nooit een vak geleerd, tóch een top-carrière? Met de nodige bluf en schaamteloosheid kom je er wel. Deze celebs en prinses nemen het motto ‘Fake it ’till you make it’ wel héél letterlijk.

Nooit een vak geleerd, tóch een top-carrière? Met de nodige bluf en schaamteloosheid kom je er wel. Deze celebs en prinses nemen het motto ‘Fake it ’till you make it’ wel héél letterlijk.

Melania Trump: De Zoutpilaar

Van middelmatig model promoveerde Melania Trump in 1998 tot middel­matige socialite dankzij haar relatie met vastgoedmiljardair Donald Trump. Ze houdt niet van lezen, geeft niets om het nieuws, heeft een hekel aan netwerken en staat niet bekend om haar zelfspot of gevoel voor humor. Op societyfeestjes stond ze dan ook bekend als ‘De Zoutpilaar’. 

GEBAKKEN LUCHT 

In 2010 begon Melania met het verkopen van een eigen collectie horloges en sieraden op een Amerikaanse shoppingzender, waarbij ze zonder enige expressie toonloos verklaarde dat “sieraden mijn passie zijn”. Haar dagen vulde ze verder naar alle tevredenheid met bladeren door glossy’s en in de gaten houden dat de nanny’s voor zoon Barron zorgden in het goud­ met­ mar­mer appartement in de Trump Tower.

MAAR TOCH… 

Melania is inmiddels alweer ruim drie jaar first lady van de Verenigde Staten. Deze rol vult ze in als beeldig geklede paspop die schaamteloos succesvolle speeches van haar voorganger Michelle Obama kopieert, want stel je voor dat ze zelf een originele gedachte moet produceren. Ach ja, beter goed gejat…

Beatrice van York: Overbodige Royal

Prinses Beatrice van York is het schoolvoorbeeld van een tikje overbo­dige royal. Te ver van de troon om als fulltimer op de loonlijst van de Kroon te mogen staan, niet ambitieus genoeg om te studeren en niet werklustig genoeg om iets concreets te doen, dwarrelt ze door het leven en zit een paar keer per jaar in een koets, in het gevolg van haar oma, de Queen. 

GEBAKKEN LUCHT 

Bea werkt momenteel als Vice President of Partnerships & Strategy bij Afiniti, een klinkende functieomschrijving die erop neer komt dat ze nooit op kantoor zit en buitengewoon parttime werkt. Dat werk komt neer op veel rondlopen op feestjes in het Verre Oosten en Dubai. Niemand heeft haar ooit daadwerkelijk zien netwerken, prinses zijn is in dit geval al genoeg om aanzien te hebben.

MAAR TOCH… 

Het feit dat Beatrice’ vader prins Andrew persona non grata is geworden door zijn scharrige con­tacten en prins Harry en hertogin Meghan zijn afgehaakt, biedt zowaar opties voor Beatrice. Ze is van onbesproken gedrag en happy met Edoardo Mapelli Mozzi. En als iemand in staat is om zich ergens heen te laten rijden, een lint door te knippen en “ik verklaar dit gebouw voor geopend” te prevelen, is zij het wel.

Kim Kardashian: De Soapstyliste

Na als stylist van frenemy Paris Hilton het vak te hebben geleerd van ‘beroemd zijn om het beroemd zijn’ werd Kim Kardashian, met behulp van een gelekte sekstape als opstapje, een fenomeen én multimiljonair als de ster van ‘Keeping up with the Kardashians’. 

GEBAKKEN LUCHT 

In scène gezette ruzies, trouwen voor de kijkcijfers – sinds 2007 is het een aaneengesloten reeks van opgeklopt drama, met het salontafelboek ‘Selfish’ (gevuld met Kims selfies) als narcistisch hoogte­punt. Eigen emoji’s, een eigen game, beauty­ en kledinglijnen – Kim heeft riant kunnen ‘kashen’ op haar zelf­ verheerlijking.

MAAR TOCH… 

Het moet haar worden nagegeven: Kim, inmiddels moeder van vier kleine kinderen en samen met een man die regelmatig zijn pillen moet slikken, heeft op tijd door dat het businessmodel van de influencer een uiterste houdbaar­heidsdatum heeft. Ze studeert voor advocaat “omdat ik ook op andere manieren iets wil kunnen betekenen”. Vermoedelijke volgende stap: de plaatselijke politiek in.

Meer lezen? Je leest het in de nieuwe Beau Monde: nu in de winkels!

Bron: Ella Vermeulen | Beeld: Bsr Agency, Instagram

Laatste nieuws