Yes: in deze delen van Nederland gaat het vandaag sneeuwen

Ice queens opgelet, vandaag is jullie dag!

Een witte kerst was ons ook dit jaar niet gegund, maar in delen van Nederland lijkt het woensdag in de loop van de dag tóch nog te gaan sneeuwen. Dus als jij ook al weken onophoudelijk naar je weer-app zit te staren, hopend op een wit vlokje, is dit je lucky day!

Er is de afgelopen weken her en der al wat natte sneeuw gevallen, maar we lopen natuurlijk pas warm voor het echte werk. Een dik pak. Centimeters hoog. Een wolkendeken onder je voeten.

Sneeuwpret

Nou, wat dat betreft goed nieuws dus. Want op sommige plaatsen in Nederland valt vandaag zo’n 3 centimeter sneeuw. Laat je niet ontmoedigen door de regen en natte sneeuw die in de ochtend en middag nog valt, want daarna moet het echt goed gaan komen.

Pak je favoriete warme jas en cosy hat er dus maar alvast bij. Zéker als je bij de oostgrens van Nederland woont, dus in het oosten van Groningen en Drenthe of in Twente en de achterhoek. Maar ook mensen die in de buurt van de Veluwe, de Sallandse heuvelrug of de Limburgse heuvels wonen. Want daar is de kans dat de sneeuw blijft liggen het grootst. Als dit geen goed begin van 2021 is…

Beeld: iStock

Laatste nieuws