‘William en Kate negeerden corona-maatregelen’

Het stel heeft ondanks waarschuwingen tóch gereisd.

Prins William en hertogin Kate zijn ondanks waarschuwingen van de Schotse overheid tóch naar Schotland afgereisd vorige maand. Dit is gebleken uit e-mails van Britse overheidsmedewerkers die in handen zijn gevallen van de Engelse media.

Het stel werd van tevoren door het kantoor van premier Nicola Sturgeon gevraagd om niet naar Schotland te komen. Dit omdat de inwoners van het land, net als in Nederland, werd geadviseerd om niet-noodzakelijk reizen te vermijden. Op het moment dat dit verzoek bij de Cambridges werd neergelegd, golden er nog geen restricties. Overigens was dit wél het geval toen de duke en duchess op 7 december in Edinburgh aankwamen. Op dat moment golden er maatregelen die enkel noodzakelijke reizen over de grens toestonden.

Vraagtekens

Tijdens de reis plaatsen Schotse politici al vraagtekens bij de driedaagse reis van het stel. Ze vroegen zich af of de reis wel gezien kon worden als werk en als noodzakelijk. De reis per trein was bedoeld om frontliniewerkers te bedanken en bracht William en Kate niet alleen naar Schotland maar ook langs verschillende plekken in Engeland en Wales.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat het paar kritiek kreeg na het schenden van de corona-maatregelen. In december was het ook al eens raak toen ze een bezoek brachten aan prins Edward en zijn vrouw Sophie. Ze maakten toen buiten een wandeling met een te grote groep.

Bron: Story | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws