Dit zijn de 5 meest gemaakte kledingfouten die ons ouder doen lijken

Soms zit het 'm in de details.

Dat je na een bepaalde leeftijd niet meer mee kan doen met de laatste trends, is een idee dat we niet onderschrijven. Maar we willen ons wel mooi, comfortabel en stralend voelen in onze outfits.

Ooit je eigen weerspiegeling gezien en geschrokken van hoeveel ouder je er plotseling uitzag? Het kan zomaar aan deze kledingdetails liggen.

1. Verkeerde kleur

Een verkeerde kleur kleding die bijvoorbeeld niet past bij je huid, haar of ogen kan er al snel voor zorgen dat je er vermoeider en grauwer uit ziet. Weet welke kleuren bij jouw teint passen en je zal er stralender, jeugdiger en frisser uit zien. Om te testen welke kleuren goed bij je staan, moet je wat tijd voor de spiegel doorbrengen.

Ga voor de spiegel staan en houdt verschillende kleding als een sjaal voor je. Zo zie je vrijwel direct welke kleur je wel én welke kleuren niet goed (meer) bij je passen. Blijf deze truc toepassen naarmate je ouder wordt, omdat je huid- en haarkleur door de jaren heen ook veranderen. Wat vroeger voor je werkte, kan nu opeens wat flets staan.

2. Zwarte outfit

Een onmisbare kleur in de kledingkast van bijna elke vrouw: zwart. Het is de perfecte kleur om je slanker te laten lijken en het is een kleur die voor veel verschillende gelegenheden gedragen kan worden. Toch is het goed om te weten dat, naarmate je ouder wordt, zwart een sterk contrast kan vormen met je huid. De kleur legt de nadruk op rimpels en donkere kringen onder je ogen en kin. Combineer je zwarte kleding eens met een kleurrijke sjaal of ketting om het contrast te doorbreken en kijk wat het voor je doet.

3. Verhullende outfit

Eerlijk is eerlijk, het kan erg fijn zijn om je te verstoppen in wijdere kleding. Het risico dat je hiermee loopt, is dat je figuur daardoor soms minder goed uit de verf komt. Vergeet niet: er is altijd wel iets moois te benadrukken. Door beter te kiezen wat je wilt laten zien en wat je wilt verhullen, kan je outfit een stuk frisser ogen.

4. Oude beha(maat)

Ook hierbij kan er in de loop der jaren een en ander veranderen. Een goed zittende beha accentueert je silhouet en hierdoor zit automatisch je kleding ook een stuk beter. Investeer daarom tijd en geld in de juiste beha en laat je bij het aanschaffen ervan adviseren in de winkel.

5. Roklengte

Ja, we zijn dol op die maxirokken en -jurken. Maar er komt een moment in je leven dat je lengte van een rok veel invloed heeft op je fysieke verschijning. Een te korte rok kan geforceerd jeugdig overkomen en een te lange rok laat je er juist ouder uit zien dan je daadwerkelijk bent. Wat is dan de perfecte roklengte? Net iets boven de knie zal voor de meeste vrouwen het perfecte uitgangspunt zijn, maar het verschilt natuurlijk per persoon. Probeer vooral uit waar jij je comfortabel bij voelt.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws