Primeur: de tuinen van Buckingham Palace gaan voor het eerst open voor publiek

Zou een tripje naar Londen er alweer inzitten deze zomer?

Voor de allereerste keer stelt Queen Elizabeth haar paleistuin open voor het publiek. Picknicken is toegestaan!

Toegang tot de tuinen

De paleistuinen in hartje Londen waren tot nu toe altijd gesloten voor niet-royals (en niet-tuinmannen), maar daar wordt deze zomer verandering in gebracht.

Normaal gesproken kun je als toerist een deel van Buckingham Palace bezoeken, maar deze zomer zit dat er niet in door de verwachte maatregelen. Om toch wat bezoekers te trekken op de paleisgronden, zal het vanaf juli voor het eerst mogelijk zijn om de tuinen van de Queen te betreden. Lovely!

Ronddwalen & picknicken

Je moet er wel een paar pond voor neertellen, maar dan kun je eindeloos door de tuinen van Buckingham Palace dwalen. De bezoekersroute leidt je onder andere langs een 156-meter lange bloemenborder, platanen die nog door koningin Victoria en prins Albert geplant zijn en het centrale meer.

Vanaf 17 april kunnen bezoekers al een rondleiding krijgen om alle voorjaarsbloeiers te bekijken, maar vanaf juli wordt het helemaal leuk. Dan mag je met je picknickkleedje neerstrijken in de achtertuin van de Windsors voor je eigen royal picnic met zicht op het paleis.

De tuinen zullen tussen 9 juli en 19 september geopend zijn. Je betaalt 16,50 pond voor een toegangsticket. Nu maar hopen dat we tegen die tijd weer voorzichtig een citytripje kunnen maken!

Bron: The Guardian | Beeld: Pexels

Laatste nieuws