Dit is de meest geliefde Britse royal onder het paleispersoneel

Tenminste, als we dit The Crown-castlid mogen geloven.

De 'Fab Four' – William, Kate, Harry en Meghan – zijn misschien wel de meest geliefde Britse royals bij het grote publiek, maar wie mag zichzelf binnen de paleismuren de meest populaire Windsor noemen? Dit is het verrassende antwoord.

Zeer geliefd

Staat Queen Elizabeth te boek als de favoriete werkgever van het paleispersoneel, is het de eeuwige troonopvolger prins Charles of zijn het toch de Cambridge'jes bij wie je het beste in dienst kunt zijn? The Crown-acteur Matt Smith denkt het te weten. Volgens hem is het prins Philip die het meest geliefd is onder de werknemers van Buckingham Palace – en van de vele andere optrekjes van Zijne Koninklijke Hoogheid.

“Al het onderzoek dat ik heb gedaan wees uit dat hij ontzettend grappig is, heel slim, en erg populair”, vertelt Smith, die in seizoen 1 en 2 van de serie de rol van Philip op zich neemt. “In het koninklijk huis is hij het meest geliefd. Als je met iemand van de staff spreekt, blijkt Philip degene te zijn op wie ze allemaal dol zijn.”

Man van het volk

“Philip is meer een man van het volk. Hij is in tegenstelling tot de anderen niet zijn hele leven achtervolgd door het koninklijk protocol en hij is een beetje rebels, ondeugend, brutaal. Ik denk dat hij in alle opzichten heel vriendelijk en open tegenover het personeel”, besluit Smith. Weer wat wijzer!

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws