Aha: zo brengen de kinderen van Kate en William de tijd met hun oma door

Heel opvoedkundig verantwoord!

Op Koningsdag leerden we dat 'onze' prinsessen Minecraft speelden toen ze jong waren, maar hoe vermaken andere kleine royals zich in hun vrije tijd? Prins George, prinses Charlotte en prins Louis moeten in ieder geval flink de handen uit de mouwen steken.

In de modder

Carole Middleton, de moeder van Kate en de oma van George, Charlotte en Louis, weet haar royal kleinkinderen in ieder geval op een leerzame manier bezig te houden. In een interview met Saga onthult ze dat ze het liefst buiten speelt met de Cambridge'jes – maar wel op een leerzame manier.

“Het is belangrijk dat kinderen de natuur leren waarderen terwijl ze opgroeien en een onderdeel daarvan is dat ze af en toe een beetje modderig worden”, vertelt Carole. Gelukkig zullen ze in Kensington Palace wel iemand hebben die die modder weer uit de kleren wast en dragen de Cambridge-kinderen meestal juist géén merkkleding.

Met oma trekken ze vaak de moestuin in. “Als ik met mijn kleinkinderen ga planten, dan leg ik alles klaar op 'activiteitenstations' waar ze hun eigen kleine schepje en pot hebben, zodat ze meteen aan de slag kunnen. Het is niet handig om kinderen mee te laten doen en dan vervolgens zelf nog het juiste gereedschap te moeten zoeken en ruimte te moeten vrijmaken. Dan verliezen ze hun interesse en haken ze af.”

Moestuinieren

Carole hoopt dat het samen tuinieren de Cambridge'jes meer oplevert dan alleen groene vingers en modderige kleding. “Er is geen betere manier om gezond eten aan te moedigen dan je kleinkinderen te laten zien hoe eten groeit en het hen zelf te laten plukken”, aldus oma Middleton.

Prins George, prinses Charlotte en prins Louis brengen hoe dan ook veel tijd in de buitenlucht door. Onlangs zijn de oudste twee kinderen van William en Kate begonnen met paardrijden, een andere royally approved hobby. En in een mierzoete video die de hertog en hertogin van Cambridge vorige week van hun gezinnetje deelden, zien we alleen maar beelden buitenshuis. Of ze echt weleens met zijn vijven marshmallows zitten te roosteren, ook als er geen camera's bij zijn? Misschien dat Carole Middleton het ons ooit nog vertelt…

Bron: Town & Country | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws