Thuiswerken met drie jonge kinderen: zo gaat het Kate en William af

Hertogin Kate is niet bang om deze royal traditie te breken bij het opvoeden van haar kroost.

Hertogin Kate en prins William zijn er eerlijk over: ook bij hen is het thuiszitten met drie jonge spruiten niet altijd even makkelijk. Toch breken de royal parents met déze traditie.

Down to earth

Al bijna een jaar zitten ouders overal ter wereld in hetzelfde schuitje: thuiswerken combineren met thuisonderwijs en het óók nog een beetje gezellig houden met elkaar. Ook de koninklijke gezinnen ontkomen er niet aan, maar als we insiders van de Cambridges mogen geloven brengen hertogin Kate en prins William het er goed vanaf.

“De rol van Kate en William tijdens de pandemie is een goed voorbeeld van hun down-to-earth-aanpak,” vindt opvoedexpert Mohammed Patel. “Ze lieten zien dat zelfs de Royal Family niet kon ontsnappen aan de chaos van het thuisonderwijs. Ook hebben ze toegegeven dat het ouderschap z'n 'ups en downs' heeft, maar dat ze elkaar steunen bij iedere mijlpaal, hoe klein of groot dan ook.”

Niet zo traditiegetrouw

William en Kate nemen het dan ook niet zo nauw met de koninklijke tradities wat opvoeding betreft. Normaal gesproken staan er meerdere nannies klaar om de koninklijke kids groot te brengen, maar de hertog en hertogin van Cambridge houden het bij één trouwe werkneemster, Maria Borrallo (die er overigens wel een strikte rust, reinheid en regelmatig-routine op na schijnt te houden).

“Kate krijgt wel hulp van de nanny en van familie, maar ze wordt ook altijd geprezen vanwege haar praktische aanpak van het ouderschap”, vervolgt Patel. Zo is de hertogin niet bang om advies te vragen én praat ze openlijk over haar kroost. Iets wat royals traditiegetrouw toch vaak een beetje in het duister houden. “Veel werkende moeders vinden het moeilijk om hulp te zoeken, dus het is fijn om te zien dat de hertogin van Cambridge een goede balans tussen werk en gezin weet te vinden.”

Kapster Kate

Tijdens de derde nationale lockdown in Groot-Brittannië ging Kate in gesprek met Melissa Loosemore, hoofdonderwijzeres van een Londense basisschool. Ook daarin benadrukte de hertogin nog eens het belang van een goed evenwicht vinden tussen opvoedtijd, tijd voor je zelf en tijd voor je werk.

“Als ouders heb je al de dagelijkse taken die bij het ouderschap horen, maar door de lockdown hebben we extra rollen op ons moeten nemen die normaal gesproken misschien gedaan of ondersteund werden door de mensen om ons heen,” aldus de hertogin. Een voorbeeld: moeder Kate heeft zélf de kappersschaar tevoorschijn moeten toveren: “Ik ben deze lockdown kapster geworden – tot groot ongenoegen van mijn kinderen.”

Vrede bewaren

Fulltime nanny of niet – ook prins George, prinses Charlotte en prins Louis zullen ongetwijfeld wel eens jengelend aan de benen van hun ouders hangen. Daar hebben de Cambridge's tijdens de lockdowns in ieder geval een knap staaltje opvoedingstactiek voor bedacht. “Ze hebben een 'chat sofa'”, vertelt een ingewijde aan The Sun. Een ruziënd of vervelend kind moet op die bank plaatsnemen. “Daar worden ze kalm toegesproken door Kate of William. Er worden dingen uitgelegd en de mogelijke gevolgen worden beschreven, en er wordt nóóit naar ze geschreeuwd.” Keep calm and homeschool on, zullen we maar zeggen…

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws