doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Met deze tips voorkom je dat je 'te veel' eet tijdens het thuiswerken

Sinds het coronavirus is thuiswerken nog altijd de norm.
.

Sinds het coronavirus is thuiswerken de norm. Zo benadrukte Rutte dit gisteren nog. Maar met al dat lekkers in huis, is het lastig om niet te veel te eten als je thuis aan het werk bent.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Zo’n dagje is nu en dan wel lekker. Maar nu thuiswerken het nieuwe normaal is, is het goed om een balans te vinden tussen werken en eten. Diëtiste Cynthia Sass deelt haar vier beste tips om ervoor te zorgen dat je tijdens het thuiswerken niet te vaak de keukenkastjes induikt.

1. Maak een eetschema
Het is belangrijk dat je elke dag rond dezelfde tijd eet. Sla jij altijd je ontbijt over? Denk er toch maar over na om ‘s ochtends een bammetje te smeren. Volgens een recent onderzoek hadden degenen die een groter ontbijt en minder avondeten aten, betere bloedsuikerwaarden en insulinecontrole. Wie een klein ontbijt had en uitgebreider avondeten at, had gedurende de dag juist vaker honger. Daarom is het volgens Sass belangrijk om een goed ontbijt te eten. Ga ongeveer vijf uur daarna lunchen. Maak drie tot vier uur later een licht avondeten. Zorg ervoor dat je je lichaam ongeveer drie uur de tijd geeft om het eten te verteren voordat je naar bed gaat. Hierdoor slaap je ook nog eens beter.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

2. Eet niet terwijl je aan het werk bent
Het is zo verleidelijk om lekker te snacken terwijl je druk aan het werk bent. Het is lekker en je blijft productief bezig. Helaas is dit niet zo goed voor je. Uit onderzoek blijkt dat je je eten hierdoor niet alleen minder goed proeft, je eet ook nog eens vaak meer dan je nodig hebt. Daarom is het beter om niet achter je computer te eten. Leg ook je telefoon opzij en kijk niet naar de televisie. Het is belangrijk om echt in het moment te zijn, terwijl je iets aan het eten bent.

Lees verder op de volgende pagina.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below-content_article');