Koningin Máxima onthult: ‘Dan ging ik met een pruik op bitterballen eten’

Misschien hebben we ooit nietsvermoedend naast Máx aan het bittergarnituur gezeten...

Vanavond wordt het verjaardagsinterview van Máxima uitgezonden, maar afgelopen weekend kregen we alvast een veelbelovend voorproefje. Zo kwamen we erachter dat de koningin weleens undercover bitterballen heeft zitten eten op het terras.

Zwarte pruik

Maandagavond wordt Máxima 50 uitgezonden, waarin Matthijs van Nieuwkerk ter ere van haar vijftigste verjaardag openhartig met koningin Máxima spreekt over de liefde, het werk en haar leven. In de eerste beelden van het interview vertelt Máxima dat ze vroeger weleens alleen of met een vriendin door Nederland ging toeren. Om niet op te vallen deed ze dan een korte zwarte pruik op.

Bitterballen

De koningin wilde Nederland leren kennen, maar kon niet zomaar de straat op. Dus deed ze het undercover.

“Ja, dan had ik een pruik, een zwarte pruik. Dan ging ik met mijn auto en een grote kaart door Nederland”, vertelt Máxima. En ja, dan zat ze ook weleens in een café aan de bitterballen met de locals te kletsen. “Dan kon ik meteen mijn Nederlands oefenen”, legt de koningin uit. We graven meteen in ons geheugen om erachter te komen of we ook weleens aan het borrelgarnituur hebben gezeten met een charmante, zwartharige (!) Argentijnse…

Benieuwd naar meer onthullingen? Máxima 50 zie je vanavond vanaf 20:30 op NPO Start of NPO 1.

Bron: Elegance, TVGids | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws