Koningin Máxima schuift aan bij Matthijs van Nieuwkerk voor uitgebreid interview

Hier kunnen we het interview zien!

Eigenlijk moeten we zeggen dat Matthijs van Nieuwkerk bij Máxima aanschuift in plaats van andersom, want de presentator mocht plaatsnemen in de werkkamer van Hare Majesteit voor een speciaal interview.

Vijftig jaar

Maandag viert koningin Máxima haar vijftigste verjaardag en dat betekent natuurlijk veel nieuwe verhalen en beeldmateriaal van onze queen. Leuk! Naast een reeks nieuwe biografieën over de koningin komt Máx ook zelf aan het woord.

Afgelopen vrijdag is ze in haar werkkamer op Paleis Huis ten Bosch geïnterviewd door Matthijs van Nieuwkerk en heel binnenkort krijgen we de beelden daarvan te zien.

Lange uitzending

Het interview wordt op maandag 17 mei, de verjaardag van de vorstin, uitgezonden op NPO 1 om 20.35 uur. Als we even naar de programmering die avond gluren, zien we dat het volgende programma pas om 21.55 uur begint. Het lijkt erop dat Máxima dik een uur aan het woord komt. We zijn benieuwd!

Voor de royal fans is er meteen na het interview nóg meer koninklijke content op televisie: een reportage van Dionne Stax over het leven van de koningin en haar eerste jaren als de 'vriendin van'.

Klein feestje

Wij vieren Máxima's verjaardag dus door tv-specials te verslinden, maar wat heeft de koningin zelf op de planning staan? Op die vraag geeft ze een (lekker veilig) antwoord:

“We zullen wachten op betere tijden. Je wilt het natuurlijk met zo veel mogelijk vrienden en familie vieren, maar dat kan helaas niet.”

Bron: NU | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws