Zó passen je wijnglazen altijd in je vaatwasser

Lifehack! Wist jij al dat dit kon?

Het is altijd weer lastig om de vaatwasser netjes in te ruimen.

Helemaal als je een paar glazen wijn op de een of andere manier erin moet passen. Met hun bolle glas en lange steel is dit een frustrerend klusje, en vaak kiezen we er dan ook voor om ze toch maar met de hand af te wassen. Tot nu! Er blijkt namelijk een heel handig trucje te zijn om ze in je vaatwasser te passen…

Je kent het vast wel: je hebt in je vaatwasser speciale rekjes voor al je glazen. Of nou ja, bijna al je glazen dan. Met hun lange stelen passen wijnglazen bijna nooit op deze plekken. Dwars over het midden van je vaatwasser neerleggen kan wel, maar dan moeten daar geen kommetjes staan. Bovendien worden je glazen zo vaak niet goed schoon. Dus wat doe je dan?

Lifehack

Er is nu een lifehack die volledig viral gaat op TikTok. Hier laat een slimmerik namelijk zien dat het rek van de vaatwasser makkelijk een tik naar beneden in te stellen is met een klemmetje aan de zijkant:

@amandajosefinaa

#stitch with @frunpalandet86 all this time 🙃

♬ Hard Times – Paramore

Uniek?

Ook via verschillende Nederlandse Twitter-account werd bovenstaand filmpje massaal gedeeld. En wat blijkt: ook in Nederlandse vaatwassers is dit trucje volop toe te passen! Als je een vaatwasser hebt en regelmatig worstelt met het passen en meten van je wijnglazen.

Bron: Kookfans | Beeld: iStock | Video: TikTok

Laatste nieuws