World Chocolate Day: hoe gezond is chocolade voor je huid?

Wij hebben goed nieuws voor je!

Chocoladeliefhebbers, opgelet. Vandaag is het Wereld Chocoladedag! Dit houdt in dat de hele dag draait om het genieten van de heerlijke smaken die chocolade te bieden heeft. Sla je deze zoete snacks toch liever over, omdat je je zorgen maakt over een slechte impact op je huid? Dan hebben we goed nieuws: dat valt allemaal best mee!

Rijke geschiedenis en smaken

Ieder jaar valt World Chocolate Day op 7 juli, dus zet dat maar in je agenda! Er wordt vandaag wereldwijd stilgestaan bij de rijke geschiedenis en smaken van chocolade. Ook benadrukt deze dag het belang van eerlijke handel in de chocolade-industrie en de waardering voor het proces van het maken van chocola.

Pure chocolade

Jarenlang is het ons wijsgemaakt dat onze favoriete lekkernij een oorzaak is van een slechte huid. Over het algemeen is het bekend dat veel suiker en overmatig junkfood slecht zijn voor je huid, maar toch hebben we een silver lining gevonden. Niet alle chocolade is namelijk slecht voor je huid. Het heeft zelfs veel voordelen! Een goede reden om vandaag toch even een hapje te nemen van je favoriete chocoladereep.

Het ligt er vooral aan welke chocolade je eet. Melkchocolade is een soort chocolade die minder goed voor je is, doordat het grote hoeveelheden suiker en zuivel bevat. Pure chocolade heeft daarentegen veel gezondheidsvoordelen. “De hoge concentratie van cacao in pure chocolade kan voordelig zijn voor je huid”, zegt Dr. Anthony Rossi, een dermatoloog in New York, tegen USA Today. “Chocolade met een hoge cacaoconcentratie bevat flavonoïden, die ook in veel fruit en groenten voorkomen. Deze flavonoïden hebben een antioxiderend effect, en dat helpt de huid te beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en vrije radicalen.”

Dat is niet alles! Ook zou donkere chocolade in combinatie met plantaardige ingrediënten je bloedsomloop kunnen verbeteren en helpen bij de hydratatie van je huid en zo tekenen van veroudering tegengaan.

Huidgezondheid

Je huidgezondheid hangt af van verschillende factoren. Zo moet je natuurlijk ook kijken naar iemands algehele gezondheid en levensstijl. Daarnaast is iedere huid uniek, en verschilt deze van mens tot mens. Waar de één al bij een hap junkfood pukkels krijgt, kan het zo zijn dat iemand anders hier nooit last van heeft. Maar mocht je een échte zoetekauw zijn en je huid niet te min willen doen, kies dan vooral voor pure chocolade!

Bron: USA Today | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws