Huidtherapeut Jacqueline legt uit: ‘Acne bestrijden? Vertrouw niet op tips van influencers’

'We zien dit als huidtherapeuten steeds vaker', waarschuwt de expert.

Juni is Acne Awareness Month, en daarom voelde Beau Monde huidtherapeut Jacqueline Bijlmakers, eigenaar van huid.th, aan de tand – over huidfabeltjes, gouden tips, en de producten van ZO Skin Health.

huid.th

Een puistje hier of daar – wie heeft er niet af en toe mee te maken? Eén zo’n plekje kan al voor veel irritatie zorgen, maar heftige acne kan regelrecht desastreus zijn voor je zelfbeeld. Daarom is Acne Awareness Month in het leven geroepen.

Speciaal voor de gelegenheid vragen we huidtherapeute Jacqueline Bijlmakers het spreekwoordelijke hemd van ’t lijf. Zij draait inmiddels al heel wat jaren mee als expert op huidgebied – eerst met een aantal medische klinieken, maar tijdens de pandemie gooide ze het roer om. Zo ontstond huid.th, een centrale locatie voor huidtherapie in het Limburgse Echt. “Wat we hier doen, is de expertise en kracht van huidtherapeuten combineren met de beleving en luxe van de schoonheidsverzorging”, verklapt ze.

ZO Skin Health

Hierbij zijn de producten van ZO Skin Health, het toonaangevende merk dat is opgericht door Dr. Zein Obagi, absoluut onmisbaar. “Wij zijn daar rond 2010 mee begonnen, toen was ZO Skin Health nog relatief onbekend in Nederland”, deelt Jacqueline. Hoewel ze als bevlogen expert eerst nog sceptisch naar het merk keek, besloot ze na lovende reviews van haar vakgenoten de proef op de som te nemen. En in no time wist ZO Skin Health haar te overtuigen!

“Een goede vriendin van me had veel last van acne, en ze had al van alles geprobeerd. Soms ging het beter, soms ging het minder, maar er zat nooit écht vooruitgang in. Dus toen vroeg ik haar of zij ZO Skin Health met mij wilde testen – dan kon ik meteen zien wat het merk in huis had. En dat leverde zulke mooie resultaten op, waar haar huid zoveel van verbeterde, dat dat voor mij echt de trigger was om met ZO Skin Health te gaan werken.”

Anno nu zijn de producten van ZO Skin Health niet meer weg te denken uit de huidverbeterende behandelingen van huid.th. “Het thuisgebruik zien we wel echt als de basis. Wij kunnen natuurlijk heel veel mooie behandelingen doen, en als je daarbij thuis consequent de juiste verzorging toepast, dan levert dat echt prachtige resultaten op”, legt Jacqueline uit.

Feiten en fabels

Als gediplomeerd expert die al jarenlang in het vak zit, vragen we Jacqueline ook naar de meest gehoorde fabeltjes over acne. Er gaan immers nogal wat verhalen rond op internet van zelfbenoemde specialisten, die elk hun eigen tips hebben om acne te bestrijden. “Dat dat verhaal over tandpasta een fabeltje is, weten de meeste mensen inmiddels wel, toch?”, lacht ze.

“Maar wat ik helaas veel zie, is dat de marketingverhalen van influencers, vooral bij de jeugd, steeds meer mensen trekken. Zij promoten vaak onbedoeld producten die huidproblemen verergeren of blijvende overgevoeligheden veroorzaken. Dat zien we als huidtherapeuten steeds meer, dat er door het gebruik van de verkeerde producten huidklachten ontstaan.” Daarom raadt Jacqueline met klem aan om écht een expert naar je huid te laten kijken, in plaats van zelf de laatste influencertrends te volgen.

Complexion Clarifying Serum

Natuurlijk heeft ZO Skin Health verschillende protocollen, die van A tot Z voorzien in bepaalde behoeften op het gebied van huidverbetering. Een nieuwe toevoeging binnen hun lijn huidverbeterende producten is het Complexion Clarifying Serum.

“Natuurlijk werk je met ZO Skin Health heel erg vanuit protocollen, dus ook voor acne heb je een protocol – van de reiniging tot de aanvullende producten. En daarbinnen is het Complexion Clarifying Serum een heel fijne aanvulling, waar we heel veel enthousiaste reacties op krijgen”, aldus de praktijkhouder en huidtherapeut.

Complexion Clarifying Serum, ZO Skin Health.

Dit serum bevat namelijk salicylzuur, een stofje dat key is om de talgproductie onder controle te houden. Een teveel aan talg is namelijk de grootste oorzaak van acne, en daarom kan salicylzuur veel verschil maken. Het bijzondere aan het Complexion Clarifying Serum is dat het salicylzuur hierin wateroplosbaar is. “Dat is een stuk milder voor je huid dan traditionele serums met salicylzuur.” Deze zorgen er vaak voor dat de huid droog of geïrriteerd aanvoelt. De formuleringen van ZO Skin Health zijn daarmee dus echt uniek!

Naast het Complexion Clarifying Serum zijn volgens Jacqueline ook de Oil Control Pads van ZO Skin Health onmisbaar bij het verbeteren van de acne-gevoelige huid. Deze pads met 2% salicylzuur helpen acne voorkomen, minimaliseren de aanwezigheid van talg op het huidoppervlak, én helpen zichtbare poriën te verkleinen.

Persoonlijke favorieten

Natuurlijk zijn we ook nog even benieuwd naar de producten waar Jacqueline zélf bij zweert. Daar hoeft ze geen moment over te twijfelen: “Ik ga vooral voor de anti-aging-producten, en daarbij zijn het Growth Factor Serum, het Firming Serum en de Daily Power Defense echt mijn favorieten.”

Die laatste kan Jacqueline ook aanraden voor cliënten met acne. “De Daily Power Defense is heel geschikt om je huidbarrière te verstevigen en de balans te behouden binnen een acnebehandeling. Met die combinatie kun je heel mooie resultaten behalen!”

Een huidtherapeut van huid.th.

Zichtbare verbetering

Al met al hebben ze bij huid.th nog geen moment spijt gehad van hun beslissing om met de producten van ZO Skin Health aan de slag te gaan. Jacqueline: “We werken heel veel met een huidanalyse-apparaat van Observe. Daarmee beginnen we. Je kunt daarmee echt dieper in de huid kijken en meerdere huidlagen zien. Dan kun je heel goed zien wat het onderliggende probleem is en dáár baseren wij dan een behandelplan op met de producten van ZO; een protocol van A tot Z.”

Vervolgens is deze apparatuur ook heel geschikt om de vooruitgang van de huid te monitoren en de resultaten in beeld te brengen. En daaruit blijkt keer op keer dat de behandelprotocollen van ZO Skin Health een wereld van verschil maken. Kortom: een gouden combinatie!

Laatste nieuws