De droevige reden waarom prinses Diana nooit hertrouwde

Een tijdje leek het erop dat de prinses zich zou verloven met Hasnat Khan.

Bekenden van prinses Diana weten dat ze na haar scheiding van prins Charles wilde hertrouwen en meer kinderen wilde krijgen. Vanwege prins William stelde ze haar beslissing uit.

Hertrouwen

Na haar definitieve scheiding van prins Charles in 1996 maakte Diana plannen om opnieuw in het huwelijksbootje te stappen, weet auteur Ingrid Stewart te vertellen. De prinses van Wales zag zichzelf niet single blijven, maar had iemand nodig die 'met haar om kon gaan'. Ook prins Harry zag een groter gezin wel zitten.

“In juni 1997 besprak ik met Diana of ze nog een keer wilde trouwen”, herinnert Stewart zich. “Ze zei dat Harry haar altijd vroeg of ze nog kinderen zou krijgen, omdat hij het niet leuk vond om de jongste te zijn.”

Prins William

“Ze zei dat ze dolgraag meer kinderen wilde, en dat ze zichzelf niet als eeuwige single zag. Harry leek het leuk dat ze weer zou trouwen, maar William niet.”

Volgens Stewart is Diana's oudste zoon ook de reden waarom ze zich niet weer verloofde. “William wilde dat Diana er helemaal voor hem was. Daarop zei ze: 'Ik moet iemand trouwen die bereid is om er voor mij te zijn.' Ondertussen had ze al het idee om met Hasnat Khan te trouwen”, aldus Stewart.

De relatie tussen Hasnat en Diana liep enkele maanden voor haar dood in augustus 1997 stuk, om redenen die nooit zijn bevestigd. Naar verluidt wilde Hasnat geen leven in de spotlights, iets wat ondenkbaar zou zijn als hij 's werelds meest gevolgde en gefotografeerde vrouw zou trouwen. Ook zou de familie van Hasnat er een stokje voor hebben gestoken. “Zij komt van Venus en ik kom van Mars. Als het zou gebeuren, zou het een huwelijk tussen twee verschillende planeten zijn geweest”, zou de hartchirurg erover tegen zijn vader hebben gezegd.

Bron: Woman and Home | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws